Beteg a 36 éves magyar énekesnő! Először állt vele nyilvánosság elé
Szalóki Ági énekesnő a Facebook-oldalán árulta el, milyen betegséggel küzd.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szalóki Ági nem titkolta betegségét, de a 36 éves énekesnő azzal először állt a nagy nyilvánosság elé.

A közösségi oldalán fontosnak tartotta megosztani, hogy pajzsmirigy-alulműködésben szenved, mert ez a betegség sokakat érint Magyarországon.

Szalóki Ági betegségéről mesélt

Szalóki Ági nem verte nagydobra, hogy pajzsmirigy-alulműködésben szenved, a köztévé Család-barát című műsorának egyik februári adásában mintegy mellékesen jegyezte meg, hogy ezzel a betegséggel küzd.

A műsorvezetőt is meglepte, Gaskó Balázs el is kezdte kérdezgetni. Kiderült, az énekesnő is csak pár hónapja tudta meg, milyen betegsége van. Az éles szemű nőgyógyásza szúrta ki, hogy valószínűleg nincsenek rendben a pajzsmirigyhormon-értékei, ezért javasolta, kérjen részletes vérvizsgálatot.

Pár napja aztán azt az örömhírt írta ki a Facebook-oldalára, hogy ha a gyógyszereket még nem is hagyhatja még el, de már remekül érzi magát.

"Meggyógyultam a pajzsmirigybetegségből. Több vérvételen, cukorterheléses teszten estem át. Alulműködést diagnosztizált az orvosom. A Letrox nevű gyógyszert írta föl. A gyógyszer szedése mellett naponta (felváltva) közönséges galaj és szurokfű teát ittam, hetente többször jógázom, de ha nem jön össze, a napüdvözletet és a 25 légzésnyi gyertyatartást nem hagyom ki. Talpmasszázsra mentem hetente és a Pajzskomplex nevű készítményt szedtem kiegészítő vitaminként. Nagyon örülök" - írta.

Ez egy népbetegség, és azt gondoltam, megosztom, hogy a gyógyszer szedésével, illetve más, kiegészítő tevékenységekkel, jógával, gyógyteák fogyasztásával sikerült beállítani a hormonháztartás ideális egyensúlyát, mert nagyon sokakat érint. Mondják is, hogy Magyarország kevésbé szerencsés hely abból a szempontból, hogy jódhiányos - mesélte már a TV2 Mokka című reggeli műsorában.

A tünetek alapján nem is lehet mindig könnyen felismerni ezt a betegséget. Ő is kakukktujásnak számít, hiszen pajzsmirigy-alulműködés esetén az emberek többsége - nem is tudva, mitől - hízik, míg ő karcsú maradt. 

Fotó: Facebook/Ági Szalóki

Leadkép és Facebook-kép: MTVA

Ezt is szeretjük