A magyar színésznő egy évig küzdött a házasságáért - Ezért döntött a válás mellett
Kovács Patrícia elárulta, miért döntöttek volt férjével a válás mellett.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács Patrícia és Gusztos Péter 2017 nyarán jelentették be, hogy külön folytatják tovább. A pár kilenc együtt töltött év után tavaly vált el hivatalosan. A színésznő az ATV-n futó, Jakupcsek plusz című műsorban azt mondta, sokan azért lepődhettek meg a döntésükön, mert kívülről úgy tűnt, minden rendben a házasságukkal, amit egy évig próbáltak megmenteni. 

A negyvenéves sztár és volt férje a kislányuk érdekeit tartották szem előtt, a problémák kimondása után azért küzdöttek még egy évig a házasságukért, hogy, ha a 2013-ban született Hanna felnőve rákérdez, megtettek-e mindent a kapcsolatuk megmentéséért, igennel válaszolhassanak. 

- Amikor kiderült, hogy bajok vannak, az volt a mi közös döntésünk, hogy menjünk el a falig. Lehúztunk kőkemény egy évet úgy, hogy mind a ketten tudtuk, azért itt most dolgozni kell. Megpróbáltunk mindent, nem adtuk fel.

kovacs-patricia
Fotó: ATV/Jakupcsek plusz

- Amikor ez a válság beütött, Péter már elmúlt negyven, én meg nagyon közelítettem hozzá, ezért azt gondoltuk, van egy utolsó lehetőségünk.

Ha ez öt évvel később történik, akkor szerintem együtt maradunk.

Van ez az úgynevezett életközépi válság, amikor nagyon szeretem a másikat, de felteszem a kérdést: el tudom-e képzelni az életemet, hogy ez ennyi volt. Fontos, hogy nekünk nagyon jól működtek a hétköznapjaink, köztünk nem voltak viták, az egész egy nagyon baráti, testvéri kapcsolattá vált. E volt az a pont, amikor azt éreztük: ehhez még fiatalok vagyunk - árulta el Jakupcsek Gabriellának.

A negyvenéves sztár szerint bátran kell változtatni, mert egy életünk van. Szerinte a válásból jól is ki lehet jönni - a férje, a kislányuk és ő is jól jött ki belőle. Kovács Patrícia hozzátette, a mai napig baráti viszonyban van a férjét megelőző párjával is, mert számára fontos, hogy mind a szerelmi, mind a baráti kapcsolataiban hűséges maradjon, ne veszítsen el számára fontos embereket. Furcsának találja, ha volt párok a szakítás után nem beszélnek egymással, és nem tudnak a másikról semmit. 

kovacs-patricia2
Fotó: ATV/Jakupcsek plusz

Amiatt nem aggódott, hogy Hanna lányuk hátrányba kerül azért, mert elváltak a szülei, volt férjével ugyanis a kezdetektől fogva azonos nevelési elveket vallottak. Tudta, hogy Gusztos Péter jó apa, ez a válás után sem fog megváltozni, akkor is aktív édesapa lesz.  

- Amikor félre tudtam tenni, hogy van a mi ügyünk, és van Hanna, az utóbbi pedig úgyis megoldódik, rendben lesz, akkor váltunk el. 

Azt is megosztotta a nézőkkel, hogy 18 éves kora óta szerelmes volt, soha nem volt egyedül, mindig alkalmazkodott. Negyvenéves kora felé jött el az a pont, amikor vágyott az egyedüllétre, nem valakinek a valakije akart lenni, nem valakihez képest akarta meghatározni magát.

Ezt is szeretjük