Kovács Kokó István Svájcba költözik családjával: ezért kezd külföldön új életet
Kovács Kokó Istvánnak a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség főtitkáraként külföldre kell költöznie.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olimpiai, valamint amatőr és profi világbajnok Kovács Kokó Istvánt nevezték ki múlt héten a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség (AIBA) főtitkárának. 

Az AIBA március 23-i, múlt keddi közleménye szerint erről a szervezet igazgatótanácsa döntött az előző napi videókonferenciáján.

Kovács Kokó István Svájcba költözik családjával

Az ötvenéves sztárt már az elmúlt években is győzködték, de hosszas egyeztetés után csak idén február közepén adta be a pályázatát - árulta el a Life TV Ébredj velünk című műsorában.

- A dolog lényege, hogy 2016-ban, a riói olimpia után az amatőr ökölvívás mélypontra került az ottani bírói csalással, a korrupcióváddal, a pénzen megvásárolható olimpiai címek kapcsán, a vezetői válságtól kezdve, ami rosszat el lehet képzelni egy sportszervezet életében, az minden megtörtént az AIBA-ban, ezért a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kizárta az ökölvívást a 2020-as olimpiáról. Aztán gyorsan visszakoztak, hogy ne az ökölvívókat bántsuk, ezért ők ott lehetnek, csak a Nemzetközi Ökölvívó Szövetség nem. 

kovacs-koko-istvan
Fotó: Life TV/Ébredj velünk

- Létrehoztak egy munkacsoportot, aminek én is a tagja lettem: körülbelül két éve, annak ellenére, hogy a profiknál dolgoztam, már az amatőrökért tevékenykedtem. Ennek kapcsán több embert is megismertem, így a Nemzetközi Amatőr Ökölvívó Szövetség elnökét is, ő kért arra, hogy engedjem el az eddigi életemet, és az eddigi profi pályafutásomat zárjam le, és segítsek az amatőröknek. 

Óriási feladat, amit nagy megtiszteltetésként és misszióként él meg. Kinevezése után az M4 Sportnak azt nyilatkozta, legfontosabb feladatai egyikének a sportág megújítását tartja, és azt, hogy hidat építsen a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, valamint az AIBA között annak érdekében, hogy a sportág a 2024-es párizsi olimpián is ott lehessen.

A cikk az ajánló után folytatódik

Kokó korábban élt már négy évet Hamburgban, most a kinevezése miatt várhatóan Svájca, Lausanne-ba kell költöznie családjával. 

- Ez óriási változásokat hoz majd a család életében. A hároméves gyermekem elképzelhetőleg Svájcban kezd majd el óvodába járni. Eközben egy ötvenéves ember harmóniára, csendre, nyugalomra vágyik, ehelyett most a nyakunkba vettünk megint egy akkora feladatot, amekkorát józan ésszel nem pakol már valaki a nyakába, de ez az a helyzet, amit valakinek meg kell oldani. 

koko
Fotó: Life TV/Ébredj velünk

- Azt is látni kell, hogy a feleségemnek is megvannak a prioritást élvező dolgok az életében, meg nekem is, és ha ezek nem mindig találkoznak, akkor súrlódásokhoz vezetnek. Szerencsére eddig bírjuk a terhelést. 

Kokó és gyönyörű felesége

Katalinnal 2016-ban hozta össze az élet, boldogságuk azóta is felhőtlen. Kisfiuk, Zalán világra jötte után másfél évvel, 2019 májusában álltak oltár elé. Összeillő párost alkotnak, hiszen mindketten a sport szerelmesei: bár a szőke szépség szakmáját tekintve közgazdász, maratoni futóként több versenyt is megnyert. 

Ezt is szeretjük