Kokó 50 éves korára ennyire megváltozott: 2001-ben így lett profi világbajnok
Kovács Kokó István húsz évvel ezelőtt ezen a napon nyerte meg profi világbajnoki címét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács István, ismert becenevén Kokó olimpiai, világ- és Európa-bajnok ökölvívó. 1985-ben kezdett el bokszolni. Három évvel később már junior Európa-bajnok volt.

1991-ben mind a harminc mérkőzését megnyerte, az év végén az év magyar sportolója címet is elnyerte.

Kovács Kokó István 20 évvel ezelőtt

1991-ben világ- és Európa-bajnok lett, 1992-ben az atlantai olimpián bronzérmet szerzett. 1996-ban ismét Európa-bajnoki címet nyert, illetve Atlantában az ötkarikás játékokról arannyal tért haza. 1997 júniusában bejelentette, hogy a következő évtől profi versenyzőként folytatja pályafutását. Októberben Budapesten világbajnoki arannyal fejezte be amatőr pályafutását.

2000-ben profi Európa-bajnok lett, 2001 januárjában Antonio Díaz kiütésével megszerezte a WBO világbajnoki címét. Erről Az Instagram-oldalán egy régi fotóval emlékezett meg. 

Kokó 2002 márciusában bejelentette visszavonulását, utoljára 2002. április 20-án szállt ringbe, ám a sportágtól nem szakadt el. A nemzetközi profi ökölvívásban európai elnöki pozícióban tevékenykedik a WBO-nál (Bokszvilágszervezet, angolul World Boxing Organization). 2014 novemberében a Ferencvárosi TC ökölvívó-szakosztályának vezetője lett. 2020-ban a Testnevelési Egyetemen doktorált, ökölvívó-szakedzőként szerzett diplomát.

Kovács Kokó István, a szervezet jószolgálati nagykövete 2020. október 1-jén: az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést indított a kárpátaljai rászorulókért.
Kovács Kokó István, a szervezet jószolgálati nagykövete 2020. október 1-jén: az Ökumenikus Segélyszervezet országos adománygyűjtést indított a kárpátaljai rászorulókért.
Fotó: MTI/Mónus Márton

Az ötvenéves sztár a futás szerelmese lett: 2017-ben a Nagyatád eXtremeMan végére időzítette a lánykérést. Rendhagyó módon, a célegyenesbe befutva kérte meg párja, a közgazdász és maratoni futó Garami Katalin kezét. Az esküvőt 2018 februárjában megelőzte kisfiuk, Zalán világra jövetele. Bő egy évvel később, 2019 májusában álltak oltár elé.

Kokó és felesége

Katalinnal 2016-ban hozta össze az élet, boldogságuk azóta is felhőtlen. Összeillő párost alkotnak, hiszen mindketten a sport szerelmesei: bár a szőke szépség szakmáját tekintve közgazdász, maratoni futóként több versenyt is megnyert.

Ezt is szeretjük