Hosszú Katinka a szülés után nem megy vissza úszni - Gyerekeire kíván koncentrálni
Hosszú Katinka a gyermekvállalás után a családjára kíván koncentrálni.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hosszú Katinka 25 éve úszik, soron következő az ötödik ötkarikás játék, amin részt vesz. Jelenleg is gőzerővel készül a tokiói olimpiára. 

Azt tervezi, hogy az olimpia után még versenyezni fog, de azt már eldöntötte, hogy ha gyermeke születik, nem tér vissza a medencébe profi sportolóként - mondta a Hot! magazinnak

Hosszú Katinka több gyereket szeretne

Az úszónőnek, aki tavaly lett harmincéves, nincsenek konkrét tervei, mikor szeretne gyermeket vállalni, de őt is foglalkoztatja a családalapítás gondolata. 

Mindenképpen szeretnék gyerekeket, ebben biztos vagyok. Nem is egyet, hanem többet.

Hogy pontosan mennyit, azt még nem tudom - mesélte a lapnak a háromszoros olimpiai bajnok, akinek két testvére van, a bátyja és az öccse is kosárlabdázó lett, mint az édesapjuk. 

hosszu-katinka
Fotó: MTI/Máthé Zoltán

Amikor úgy érzi, elérkezett az ideje a családalapításnak, felhagy a profi úszással, a szülés után a gyerekeire és a családjára kíván koncentrálni, nem tér vissza a medencébe. Anyaként már nem kíván versenyszerűen úszni.

- A szülés után nem fogok visszamenni úszni. (…) Ennek egyszerű oka van: maximálisan szeretnék a családomra koncentrálni, nem akarok elvenni tőlük tartalmas, érdemi időt. Pontosan tudom, mennyi edzésre van szükségem ahhoz, hogy a világon a legjobb úszó legyek, ez pedig elvenné az időt a családomtól - osztotta meg a lap olvasóival.

Nem szeretne olyan felség és anya lenni, aki napi nyolc-tíz órát távol tölt a családjától, mert az szerinte rengeteg idő. 

Hosszú Katinka estélyi ruhákban

Hosszú Katinka vehette át Az év európai női sportolója elismerést hétfő este a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) 83., budapesti kongresszusának keretében a Corinthia hotelben megtartott díjátadó ünnepségen. Képes összeállításunkban összegyűjtöttük azokat az estélyi és alkalmi ruhákat, amelyeket az elmúlt években nagy ritkán viselt. 

Ezt is szeretjük