Kovács István, az Egri csillagok sztárja és a Keresztanyu színésznője egy idősotthonban szerettek egymásba

Nem mindennapi szerelmi történet az, ami Kovács István színművészt és a Keresztanyu színésznőjét, Sajgál Erikát összeköti.

kovacsistvam-mti-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kovács István, aki 2022 májusában ünnepli 78. születésnapját, leghíresebb szerepét az Egri csillagokban játszotta, ő volt Bornemissza Gergely, de sokan emlékezhetnek rá a Szomszédok című sorozatból is. Kétszer nősült, első házasságából két gyermeke született, Zsófia és Dániel. 

Válása után nem sokkal újabb szerelem érkezett az életébe, ami teljesen váratlanul érte. Húsz évvel fiatalabb kolléganőjébe, Sajgál Erikába egy idősotthonban tartott fellépés során szerelmesedett bele. Az érzés kölcsönös volt. 

Kovács István és Sajgál Erika szerelme

A két színművész évtizedek óta boldog házasságban él, azt azonban csak kevesen tudják, annak idején milyen különös módon szerettek egymásba. Szinte egyik pillanatról a másikra történt. A kilencvenes években már több alkalommal játszottak egy színpadon, amikor fellépésre hívták őket egy idősek otthonába. Itt történt valami.

Kovács István (jobboldalt) az Egri csillagok forgatásán 1968-ban.
Kovács István (jobboldalt) az Egri csillagok forgatásán 1968-ban.
Fotó: MTI

- Hogy pontosan mi, azt ma sem tudom, de a fellépés végére egymásba szerettünk. Rápillantottam, és azt vettem észre: de gyönyörű ember. Nem külsőleg, hiszen pont úgy nézett ki akkor, mint korábban, és mint ma is, hanem úgy az egész lénye. Később mesélte el, hogy ott akkor ugyanezt érezte ő is. Ebbe még ma is beleborzongok - mesélte a művésznő a Story magazinnak. 

A korkülönbség egy cseppet sem zavarta őket, noha kívülről talán soknak tűnhetett a húsz év. Semmi nem állhatott közéjük, sőt a színész az apaságra is ismét igent mondott, amikor a színésznő 35 évesen úgy döntött, vágyik az anyaságra. 

Kovács István és Sajgál Erika évtizedek óta boldogok.
Kovács István és Sajgál Erika évtizedek óta boldogok.
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- A férjem, Kovács Pista, ahogyan oly sokszor hívom, nem sokkal előttem vált el, felnevelt két gyermeket, és remélhette, hogy nyugodtabb élet vár rá. De egy percig sem ellenkezett, egy szóval sem próbált lebeszélni, és kilenc hónappal később, 1999-ben megszületett a fiunk, Domonkos - árulta el Sajgál Erika.

A cikk az ajánló után folytatódik

A színésznő házasságuk legfőbb titkát abban látja, hogy hagyták, hogy a másik változzon, sőt ezeket a változásokat el is fogadták egymásban. Ez a hozzáállás átsegítette őket minden hullámvölgyön. 

sajgal-erika
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- Sok kedves vonása van a számomra, tehát ez nagyon jó, hogy nem fogytak el az évek alatt, hanem inkább gyűjtötte őket. Mindenki változik, és szerintem ebben van a nagy titok: ha a változás jól megy kettőtöknek, és tudtok úgy figyelni a másikra, hogy minél kevesebbet menjetek az agyára, akkor az megy - árulta el az RTL Klub Reggeli című műsorában 2021 májusában Sajgál Erika, aki a csatorna Keresztanyu című napi sorozatában Krisztina Tatarenkót alakítja. 

Hegyi Barbara Zoránnal és a lányával

Hegyi Barbara és Zorán lassan két évtizede harmonikus házasságban élnek, de a kapcsolatukról csak ritkán nyilatkoznak. A zenész jelen van a felesége színházi premierjein, ugyanakkor sztárokat felvonultató partikon nem szoktak részt venni. Ezért is örültek meg a színésznő követői, amikor a 2021-es év utolsó napján egy közös fotót posztolt férjével és első házasságából született lányával, Balikó Rozival.

Cover-fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezt is szeretjük