Szerelem volt első látásra - A magyar énekes sztárpár 47 éve él boldog házasságban
Koós János 1971-ben vette feleségül Dékány Saroltát.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Koós János hatalmas sikereket aratott a hatvanas években, 1966-ban ő lett az ország legjobb énekese, emellett színészi pályáját is szépen egyengette. Kétszer nyerte el a Táncdalfesztivál első díját, az utolsót 1969-ben. Nemcsak a karrierje, hanem a magánélete is tartogatott számára meglepetéseket ebben az időszakban, ugyanis összesodorta az élet Dékány Sarolta énekesnővel.

Már 47 éve tart a szerelmük

A nyolcvanéves zenészlegenda a mai napig mázlistának tartja magát, hogy Dékány Saroltát mondhatja a feleségének.

- Saci egy hamvas, gyönyörű énekesnő volt, én már eléggé befutott sztárnak számítottam. Egy esti fellépés előtt elmentünk vásárolni, kollégákként indultunk, és fülig szerelmesen értünk vissza a színpadra. A boltban azt mondta, a vőlegényének keres meglepetést, ám én rögtön közöltem vele: "Az lehet, de én foglak elvenni!" - olvasható a Best magazin hasábjain Koós János visszaemlékezése.

Koós János és Dékány Sarolta két gyermekükkel, Rékával és Gergővel.
Koós János és Dékány Sarolta két gyermekükkel, Rékával és Gergővel.
Fotó: Instagram/Koós Réka

A zenész nem habozott, őszintén bevallotta akkori feleségének, hogy Dékány Sarolta nélkül nem tudja leélni az életét, így békésen és gyorsan el is tudtak válni. Már a megismerkedésük évében összeházasodtak, 1971 óta pedig elválaszthatatlanok.

koos-janos-dekany-sarolta
Fotó: sajtoklub.rtlklub.tv/Bársony Bence

- Mi tényleg mindig együtt sírunk, hol a boldogságtól, az utóbbi években inkább a veszteségek miatt, de nevetni azért még tudunk. A legnagyobb öröm, hogy egymásra találtunk - említette.

A páros életét még inkább örömtelivé tette gyermekeik születése: Réka 1973-ban, Gergő 1976-ban született meg. A nyolcvanéves sztár szerint feleségével együtt minden szép dolognak tudnak örülni, ráadásul nagyon tisztelik és becsülik egymást.

Ezt is szeretjük