Fenyő János özvegye a 80-as évek egyik legszebb modellje volt - Ma visszavonultan él

Fenyő János özvegye egykor ünnepelt modell volt, ma a nyilvánosság teljes kizárásával él.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

2018-ban újból a címlapokra került Fenyő János médiacézár meggyilkolása. A Rózsadombon lévő Vico székházból 1998. február 11-én Mercedesével hazafelé tartott, amikor egy piros lámpánál megállva egy ismeretlen férfi 19 lövést adott le rá. Fenyő a helyszínen életét vesztette. 2018. április 17-én, kihallgatását követően őrizetbe vették Gyárfás Tamást, a Magyar Úszó Szövetség volt vezetőjét, akit Fenyő János médiavállalkozó megöletésével gyanúsít a Nemzeti Nyomozó Iroda. A nyomozó hatóság a kihallgatást követően határozatot hirdetett ki a 72 óráig tartható őrizetbe vételről.

Fenyő János már nem érhette meg második gyermekének születését, fia a halála után jött világra. Özvegye, Kristyán Judit a hetvenes és nyolcvanas évek ünnepelt manökenje és fotómodellje volt.  Eredeti szakmája elektroműszerész, de dolgozott műszaki rajzolóként is, majd elvégezte az Állami Artistaképző Intézetben a manökeniskolát. Testmagasságával inkább fotómodellnek, mint manökennek volt alkalmas.

Kristyán Judit - jobbról a negyedik - az Állami Artistaképző Intézet manökenjelöltjeinek felvételi vizsgáján 1979-ben.
Kristyán Judit - jobbról a negyedik - az Állami Artistaképző Intézet manökenjelöltjeinek felvételi vizsgáján 1979-ben.
Fotó: Fortepan/Urbán Tamás

Rendszeresen részt vett divatbemutatókon, szerepelt több show-műsorban, például a Korda György-show-ban is, számos lap címlapján és divatfotóin, így az Ez a divat vagy a Fürge ujjak című lapban is látható volt. A retromagyarfotomodellek.blogspot.hu oldalon számos fotó található Kristyán Juditról.

Népszerűsítette többek között a Sztár üdítőitalt, a Videotont, az Ofotért szemüvegeit, a Centrum áruházat, a lottót, Család és életbiztosítást (CSÉB), a Fabulont és a Caolát, de a leghíresebbé a Mino-cipők tették. 

A Mino-cipőknek köszönhette, hogy a legszebb lábú magyar manökennek tartották: a Kálvin téren elhelyezett óriási Fabulon-mozaikkép mellett volt látható Bakos István fotóművész nívódíjat nyert, Mino-cipőt reklámozó óriásposztere.  

mino-cipo-kristyan-judit
Fotó: http://retromagyarfotomodellek.blogspot.hu

Bakos István mellett Lengyel Miklós, Módos Gábor és Tóth József is fotózta, illetve természetesen Fenyő János, akivel egy fotózáson ismerkedett meg. 

- Először egyikünk sem kedvelte a másikat úgy, mint férfit vagy nőt. Én egy felfújt hólyagnak tartottam, ő pedig egy kényeskedő lányt látott bennem - mesélte Kristyán Judit 2004-ben az Elite magazinnak. Ez volt az egyetlen interjú, amit a gyilkosság után adott.

Fenyő János és Kristyán Judit között a kezdeti ellenszenvből végül hatalmas szerelem szövődött. Miután összeköltöztek, az egykori modell teljesen eltűnt a nyilvánosság elől, legtöbb ismerősével megszakadt a kapcsolata. Fenyő János testőrökkel őriztette élettársát. Kislányuk 1994-ben született meg, fiuk négy évvel később, már Fenyő János meggyilkolását követően jött világra. 

Az asszony 1999-ben a kaliforniai Santa Barbarába költözött, 2008 őszén pedig a Blikk információi szerint Los Angeles-ben feleségül ment egy nőgyógyászhoz. Kristyán Judit a hvg.hu 2016. decemberi értesülései szerint egy kis svájci faluban, a nyilvánosság elől visszavonultan él. Vagyonát 2002 és 2008 között 15, 2009-ben pedig 10 milliárd forintra becsülték - akkor ő volt a második leggazdagabb magyar nő. Legutóbb 2010-ben került be a leggazdagabbak közé, 11 milliárd forinttal ő volt a 47. a százas listán. Azóta semmit sem lehet tudni róla.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban arról dilemmázunk, hogy miért ülünk fel a legfrissebb trendekre, miért követjük megszállottan a divatirányzatokat, valamint a fogyasztás és a reklámvilág pszichológiájának is a mélyére ástunk. Pintér Ada beszélget Márton Szabolccsal az Indamedia csoport ügyfélélmény igazgatójával, és Kazár Zalán Kristóffal a Femina újságírójával.

Promóció

Ezt is szeretjük