Hofi Géza felesége volt 36 éven át - Haláláig szerette a legendás komikust
Hofi Géza 23 éves volt, amikor oltár elé vezette első feleségét, Vnoucek Margitot.

hofi-geza-idos
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hofi Géza 1955-ben érettségizett a budapesti Széchenyi István Gimnáziumban, ezt követően pedig háromszor felvételizett a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, de hiába, hiszen egyik alkalommal sem vették fel. Ezért aztán a Kőbányai Porcelángyárban lett porcelánfestő, és beiratkozott Rózsahegyi Kálmán színiiskolájába.

Az évtized végén Jászberényben volt katona, ahol az írnoki feladatokat bízták rá, de ez az időszak magánéleti szempontból is fontos volt az életében, hiszen ekkoriban ismerkedett meg egy tánciskolában Vnoucek Margittal, aki pillanatok alatt elbűvölte a humoristát.

Hofi Géza és első felesége, Vnoucek Margit.
Hofi Géza és első felesége, Vnoucek Margit.
Fotó: MTI/Keleti Éva, hofi.hu

Szerelmük azonban nem indult könnyen, hiszen a szüleik egyáltalán nem nézték jó szemmel, hogy egy párt alkotnak, de végül csak megbékéltek a helyzettel, ezért az évtized végén összeházasodhattak. Hofi Géza mindössze 23 éves volt, amikor a kőbányai Szent László téri templomban oltár elé vezette az általa csak Gittának becézett, vörös hajú hölgyet, aki az elkövetkező mintegy négy évtized során hűséges és szerető társa volt.

Hofi Géza és Gitta imádták egymást, felesége pedig mindenben támogatta az egyre híresebb és népszerűbb humoristát, aki kabaréiban nem kímélte még a hatalmon lévő politikusokat sem. Habár a szülők eleinte ellenezték kapcsolatukat, Hofi Géza végül nagyon megszerette Gitta édesanyját, akit csak mamának hívott előadásaiban.

36 évig tartó házasságuknak végül Gitta halála vetett véget, aki a kilencvenes évek első felében lett halálos beteg. Hofi Géza mindennap bejárt a kórházba imádott feleségéhez, aki élete utolsó időszakában már nem ismerte fel őt - a betegség végül 1995 márciusában győzte le, halála pedig nagyon megviselte a humoristát, aki hónapokon át hajnalban járt ki a sírjához, hogy elkerülje az embereket.

Hofi Géza ezt követően még egyszer megnősült: öt év kapcsolat után 2000-ben vette feleségül Kövér Ildikót, akivel összesen hét évet töltött együtt 2002-ben bekövetkezett haláláig. 

 

A legfontosabb illemszabályok: a mindennapi és hivatalos protokoll alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Görög Ibolya protokoll-tanácsadó lesz, akivel az est során többek között az alapvető illemszabályokról, valamint a mindennapi és az üzleti viselkedés helyes formáiról beszélget Szily Nóra, az estek háziasszonya.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2021. november 15. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Ezt is szeretjük