Barátait is megdöbbentette Koós János halála - Nőnapon felléptek volna vele
Koós János hirtelen halála megrázta kollégáit és barátait.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Rövid ideig tartó betegség után, 81 éves korában elhunyt Koós János táncdalénekes, parodista-színész - tudatta családja vasárnap az MTI-vel. Barátait megdöbbentette a halálhír: tudták, hogy a két éve műtött vállával újabb operációra készül, de nőnapra már fellépést tervezett be. 

Három héttel ezelőtt, az S. Nagy István emlékére adott dupla koncerten lépett fel, januárban pedig ő is színpadra állt az 50+ éves a Táncdalfesztivál című koncerten, melyen már nem csak a Táncdalfesztiválokon elhangzott dalok, hanem a ’60-as, ’70-es évek legnagyobb slágerei is felcsendültek. A rendezvényt Koós János és Kovács Kati fiatalkori fotójával hirdették, és olyan ismert énekesek voltak hallhatóak rajta, mint Poór Péter, Soltész Rezső, Dobos Attila, Csonka András, Vastag Tamás, Koós Réka, Muri Enikő, Tóth Vera és Ambrus Rita. A műsorvezető páros Gálvölgyi János és Koltai Róbert volt.

- Négy napja beszéltünk utoljára, akkor is hülyéskedett, mint mindig. Együtt nőnapoztunk volna pénteken, de már akadt olyan buli, amit nem vállalt el, mert készült a műtétre - mesélte a Blikknek Zalatnay Sarolta.

Poór Péter a januári közös fellépés után a lapnak azt mondta, barátja régóta szenvedett a karjával, és az utóbbi időben fáradtnak látta, de ebből a közönségnek semmit nem mutatott. 

- Akkor is jó volt a kedve, rengeteg anekdotát mondott el századszorra is ugyanúgy. A színpadon pedig semmi nem látszott a leromlott állapotából. Fellépéseket is vállalt, bár nemrégiben jelezte a mindkettőnknek bulikat szervező Tóth Istvánnak, hogy rövid ideig kórházban lesz - mesélte a 74 éves táncdalénekes.

Koós János az 1967-68-as Táncdalfesztivált felidéző show-műsorban a Papp László Budapest Sportarénában 2018. január 13-án.
Koós János az 1967-68-as Táncdalfesztivált felidéző show-műsorban a Papp László Budapest Sportarénában 2018. január 13-án.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

- Reggel azt üzente az egyik barátom, hogy „megkönnyezte a legjobb paripát”. Tudtam, hogy a Jani az, ugyanis ő volt a zenészekből álló Szenes-istálló legjobb paripája. Jövő héten találkoztunk volna, édesapám, Szenes Iván 95. születésnapjához forgattunk volna.

Pár hete beszéltünk egymással, nem volt jól, de úgy gondoltam, ő ebből is feláll

- ezt már a Borsnak mesélte Szenes Andrea.

Koós János pár hete a Jakupcsek Plusz című műsorban vendégeskedett utoljára, bő egy hete pedig a Borsnak adta utolsó interjúját

- A világon a legjobb érzés, amikor felidézhetem az emlékeimet. Attól mindig boldog vagyok. Még akkor is, ha tudom, a testem nem feltétlenül tudja követni azt a tempót, amit az agyam diktál. Ha a színpadon vagyok, nincs semmi bajom, semmi sem fáj. Kinézek, és látom a nézők mosolygó arcát, az mindenért kárpótol - nyilatkozta Koós János, a Táncdalfesztivál egykori sztárja. 

Ezt is szeretjük