Ő volt a Szomszédok iskolaigazgatója - 80. életévébe lépett Kiss Gábor
Kiss Gábor alakította a Szomszédok című sorozatban Hável Imre igazgatót.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Szomszédok az egyik legismertebb és legnépszerűbb magyar televíziós filmsorozat volt, melyet 12 éven át és 331 fejezeten keresztül, 1987-től egészen 1999-ig vetítettek a Magyar Televízióban. A gazdagréti lakótelepen élő családok életét és sorsát, mindennapi gondjait bemutató teleregény a mai napig érdekli a nézőket, nem meglepő, hogy a köztévé időről időre műsorra tűzi - a rajongók legnagyobb örömére.

A Szomszédok iskolaigazgatóját ma is felismerik az utcán

A kultikus sorozat szereplői országos hírnévre tettek szert, a nézők a szívükbe zárták őket, és a mai napig megismerik őket az utcán. Kiss Gábort is, aki a Szomszédok iskolaigazgatóját, a matematika-fizika szakos Hável Imrét egészen a kezdetektől a teleregény végéig, 12 éven át alakította. A színész, aki 2019. május 22-én a nyolcvanadik életévébe lépett, a mai napig aktívan játszik, szinkronizál, és hobbijának, a horgászatnak hódol.

- A mai napig megállítanak az utcán a szomszédokbeli szerepem miatt, pedig azért kicsit megváltoztam. Csodálatos munka volt, sok nevetéssel. Előfordult, hogy rám szóltak egy boltban, tegyem már rendbe azt a tanári kart. Máskor pedig hiába ellenkeztem, kaptam egy libamájat a piacon, mert olyan jó igazgató vagyok - árulta el a Story magazinnak Kiss Gábor.

Filmbéli szerepe mellett igazán sikeres karriert tudhat a háta mögött, számos filmben dolgozott Törőcsik Marival vagy Makk Károllyal, a József Attila Színházban pedig jelenleg öt darabban játszik.

kissgabor-jozsefattilaszinhaz
Fotó: József Attila Színház

Nemcsak karrierjében, de magánéletében is szerencsés. Kiss Gábor 55 éve van együtt feleségével, Éva asszonnyal, akit egy pesti szórakozóhelyen ismert meg 19 évesen. Állítja, kapcsolatuk titka az, hogy tolerálni kell a másik hülyeségeit, de egy nagy adag humor is kell hozzá. A párnak egy lánya született, Sudár Gyöngyvér, az Operaház volt magánénekese, aki két unokával, a 28 éves Annával és a hetedik osztályos Virággal ajándékozta meg a nagyszülőket.

A Szomszédok színésznői egykor és most

Képes összeállításunkban összegyűjtöttük a Szomszédok színésznőit:  megmutatjuk, mennyit változtak, és mit csinálnak jelenleg. Ha végignézted a képeket, továbbléphetsz a férfi főszereplők galériájához is.

Ezt is szeretjük