Kiderült, Király Linda miért sült bele valójában a Himnuszba
Király Lindának máig nem bocsátották meg, hogy elrontotta a Himnusz sorait.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Király Lindának páratlan hangja van. 13 évesen már a Carnegie Hallban énekelte Johann Strauss A denevér című operájából a kacagóáriát, 14 évesen sikeresen felvételizett a Julliard Schoolba - évente hatszáz jelentkezőből kettő nyer felvételt -, ahol opera tanszakra járt, de a gospel kórushoz is gyakran csatlakozott, beleszeretett a soulba. Nem véletlenül, hisz a hangja olyan széles skálán mozog, hogy az operától a popzenéig sok minden belefér - édesanyja Maria Callas-éhoz hasonlította. 18 évesen maga Andrew Lloyd Webber választotta ki Az operaház fantomja főszerepére, ő lett minden idők legfiatalabb Christie-je, a szerepet két és fél évig énekelte. Nagy sikert aratott a 2002-ben bemutatott Szerelem az utolsó vérig és az ugyanebben az évben indult Big Brother főcímdalával is, de sikereit egy ugyanebben az évben történt fiaskó úgy beárnyékolta, hogy hazai karrierje derékba tört. Sokan a mai napig nem bocsátották meg neki, hogy belesült a Himnuszba.

Egy 2002-es, decemberi kosármeccs gáláján Király Linda egyórás koncertet adott, majd a terv az volt, hogy 20 percet pihen, fehér blúzt vesz fel, és elénekli a Himnuszt, amit az apjával, Király Tamással jól begyakoroltak. 

"Ám, amikor a koncert után kifelé tartott a küzdőtérről, a DJ elkapta a könyökét, hogy maradjon! (Meggyőződésem, hogy beépített ember volt.) És közben már fel is konferálta a Himnuszt. Ilyen helyzetben Linda apja szokott diktálni, de akkor nem volt ott, mert eredetileg úgy tervezték, hogy Linda a húszperces szünet után következik. Amikor Tomi meghallotta, mi történik, természetesen azonnal berohant a küzdőtérre, hogy helyrehozzák a dolgot" - mesélte Király Gabi A Király család című riportkönyvben, melyet Koronczay Lilla írt.  

"És újra el is énekelték a közönséggel együtt a Himnuszt. Bárkivel beszéltünk, aki ott volt, azt mesélte, hogy szépen elsimult az egész. Egyébként sem hiszem, hogy egy magyar tizennyolc éves, aki tulajdonképpen még gyerek, főleg, ha olyan lámpalázas, mint Linda, minden esetben kívülről el tudja szavalni Kölcsey versét. A lányom egyébként még csak egy éve élt Magyarországon, és az amerikai iskolákban köztudottan nem a magyar himnuszt fújják a diákok."     

A történetnek azonban nem lett vége a sportcsarnokban, mert valaki videót készített arról, hogy Király Linda belesül a Himnuszba, a videó pedig felkerült az internetre. Akárhol adott szenzációs koncertet, és énekelte vele együtt a közönség, végül mindig voltak bekiabálók, akik megkérdezték, tudja-e már a magyar himnuszt. 

"Vérzett érte a szívem. Hát nem látják, mekkora tehetség? Nem, a magyarok nem ezt akarták látni. Mivel a mai fiatalok az interneten szinte már csak ezt a videót nézik, ennyit tudnak a lányomról: belesült a Himnuszba. Kétségbeejtő."

Koronczay Lilla: A Király család 
Partvonal Kiadó
4990 forint

Király Viktor és Király Linda neve ismerősen hangzik a zenerajongók körében, számtalan rajongójuk kitüntetett figyelemmel kíséri életüket. A színfalak mögé azonban csak kevesen láthatnak be, pedig a Király család története nem csak a csillogásról és a sikerekről szól. A riportkönyvben megszólalnak a testvérpár családtagjai is. Az őszinte és sokszor megindító történeteket Linda és Viktor mellett a menedzser apa, a stylist édesanya és az Amerikában élő ikertestvér is a saját szemszögéből meséli el. A történetekből képet kapunk arról, mit jelent a honvágy, milyen az élet a tengeren túl, hogyan lehet legyőzni a halálos kórt, és az óriási tehetséggel megáldott testvérek melyik országban szeretnék végleg felépíteni karrierjüket.
Ezt is szeretjük