A Magyar Televízió bemondónője volt - A 73 éves Kertész Zsuzsa így él most
Kertész Zsuzsa ma pszichológusként és beszédtanárként dolgozik

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kertész Zsuzsa évtizedeken át a legnépszerűbb bemondónő volt, a nézők nagyon szerették nyugodtságát, mosolyát, kedvességét, derűs természetét és nem utolsósorban tiszta beszédét. 

Húszévesen, 1965-ben került a Magyar Rádióhoz bemondóként, ahonnan - mint oly sokan - a Magyar Televízióhoz került. 2000-ben a leépítési hullámmal ő is búcsúzott a nézőktől. 73 évesen sem tétlenkedik, pszichológusként és beszédtanárként dolgozik. 

A Magyar Televízió bemondónője lett

Kertész Zsuzsa  Már az iskolai szavaló- és mesemondó versenyeken is kitűnt tehetségével. 1974-ben lett a Magyar Televízió bemondója, miután felfigyeltek rá a Made in Hungary című könnyűzenei verseny közvetítése során.

Dömök Gábor és Kertész Zsuzsa rádióbemondók 1967-ben a Magyar Rádió stúdiójában.
Dömök Gábor és Kertész Zsuzsa rádióbemondók 1967-ben a Magyar Rádió stúdiójában.
Fotó: Fortepan/Rádió és Televízió Újság/Rajnogel Imre felvétele

Láthatták a nézők a História, az Életet az éveknek és a Házibarát című műsorokban, orosz nyelvtudásának köszönhetően szerepelt nemzeti esteken is, továbbá ő készítette Montágh Imrével a híres Beszédművelés című sorozatot is. 1994-ben Kazinczy-díjjal tüntették ki. A köztévétől való távozása után, hetven felett is nagyon fontos számára, hogy minél több ember beszéljen tisztán, helyesen. 

- Pszichológusként, beszédtanárként foglalatoskodom, akinek a stílus, a közszereplés, az egyéniség kialakítása a vesszőparipája. Így volt ez régen is - mesélte a Borsnak 2019 júliusában. 

Ő tanította például kamaszkorában Klement Zoltán, aki felnőttként a Duna Televízió műsorvezetője lett, a legtöbben talán a Kívánságkosárból emlékezhetnek rá, ami 2015 év végén szűnt meg. Radványi Dorottya, aki máig a Magyar Televíziónál dolgozik műsorvezetőként, szintén a tanítványa volt. 

2016 januárjában a köztévé Ridikül című beszélgetős műsorának egyik adásában.
2016 januárjában a köztévé Ridikül című beszélgetős műsorának egyik adásában.
Fotó: MTVA

- A tévében Radványi Dóri volt az első "gyermekem". Esztergályos Károly azóta is felrója nekem, hogy még a nászéjszakájukat is velem töltötte Balatonalmádiban! Tehetek én róla, hogy egybeesett az időpont a Tévétalálkozóval, ahol Dórival műsorvezetők voltunk? - osztotta meg a napilap olvasóival. 

Mi lett a Magyar Televízió kedvenc bemondóival?

Képes összeállításunkból megtudhatod, hogy Sugár Ágnes mellett mi történt a többi, egykori kedvenc televíziós bemondóval.

Ezt is szeretjük