Kertész Zsuzsa imádott bemondónő volt - 72 évesen különleges munkája van
Kertész Zsuzsa 72 évesen sem unatkozik, rengeteg a teendője a mai napig.

kertész-zsuzsa-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kertész Zsuzsa gyerekkorában karnagy szeretett volna lenni, csak úgy, mint édesapja, ám az élet úgy alakította sorsát, hogy végül a médiában helyezkedett el: 1965-ben a Magyar Rádió bemondója lett, ahol kilenc évig dolgozott. A következő fordulópont a Made in Hungary című könnyűzenei verseny közvetítése volt, melyben felfigyeltek rá a televíziósok, így 1974-től a Magyar Televízió bemondója lett. Feltűnt a História, az Életet az éveknek és a Házibarát című műsorokban, de ő készítette Montágh Imrével a Beszédművelés című sorozatot is.

1994-ben Kazinczy-díjjal tüntették ki, 2000-ig volt az MTV főmunkatársa, és, bár már nincs képernyőn, a mai napig aktív: pszichológusként és beszédtanárként dolgozik. Főleg azoknak segít, akiknek fontos, hogy helyesen fogalmazzanak, tisztán szólaljanak meg, emellett, ha szereplésre kerül sor, akkor határozottan és magabiztosan tudjanak kiállni.

kertész-zsuzsa-ma
Fotó: Hír TV/Kép-regény

A Hír TV Kép-regény című műsorában azt nyilatkozta, hogy bármilyen gondolatok vannak is a fejünkben, nem mindegy, azt hogyan tálaljuk a közönség felé, pont ebben nagy segítség az ő munkája, mivel minden apró dologra rávilágít, mire is kellene odafigyelnie egy előadónak.

- Nem mindegy, hogy állsz ki. Nem mindegy a testilizációd. Nem mindegy, mit beszélsz, és azt hogyan tudod elmondani - magyarázta.

A Best magazinnak elárulta, hogy sokszor hívják orvosi kongresszusokra, könyvbemutatókra, de jótékonysági estek vezetését is szívesen elvállalja. A munka mellett magára is jut ideje: hetente három alkalommal jár tornázni, de a mozi és a színház sem maradhat ki az életéből. Amikor betöltötte a hetvenet, egy nagyon szép meglepetést kapott.

- A hetvenedik szülinapomon hetven barátom hozzásegített egy argentin-brazil utazáshoz, ami életem nagy vágya volt. Egyszóval megvagyok. Ha netán unatkoznék, majd jelzem - mondta a lapnak.

Ezt is szeretjük