Ma 77 éves Kovács P. József - A Magyar Televízió bemondója most így él
Kovács P. József 2001-ben távozott a Magyar Televíziótól.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kovács P. József évtizedeken át a Magyar Televízió egyik legnépszerűbb bemondója volt, a mai napig sokan felismerik. 1941. július 4-én született Budapesten. Először érettségire készülőként, 1959-ben szerepelt a tévében: országos szavalóversenyt nyert, egy Ady-verset szavalva pedig élőben volt látható és hallható a televízió képernyőjén.  

Irodalomtanára Szabó Magda volt, a Színház- és Filmművészeti Főiskolán pedig Fischer Sándortól tanult beszédtechnikát, aki később telefonon ajánlotta neki, hogy jelentkezzen a Magyar Televíziónál, ahol éppen bemondót kerestek. Kovács P. József, az egyik legnépszerűbb bemondó ma már visszavonult a médiától, de egy-egy rendezvényen még láthattuk a közelmúltban. 

A Magyar Televíziónál végül 1962-ben kezdett el dolgozni. Nemcsak bemondó, de számtalan gálaműsor, ünnepi hangverseny, vetélkedő konferansziéja, portréinterjúk riportere és irodalmi műsorok előadója volt. Évtizedekig a TV Híradó hírolvasójaként is tevékenykedett, az egyik legfelkészültebb kollégaként tartották számon. A Magyar Rádióban is vezetett műsorokat. Hivatásos előadóművészként rendszeresen vállal fellépéseket, a Magyar Versmondók Egyesületének a mai napig tagja.

1985-ben Kazinczy-díjjal, 2001-ben a Magyar Televízió életműdíjával tüntették ki - ugyanebben az évben önként távozott a Magyar Televíziótól.

Kovács P. József teljesen visszavonult a médiától, az elmúlt években csak egy-egy rendezvényen jelent meg, jelenleg a családi vállalkozásaiban dolgozik.

Fia, Kovács Kristóf is televíziózik, producerként dolgozik. Többek között az Activity Show, a Szulák Andrea Show vagy a Showder Klub producere is volt. Talán ennek is köszönhető, hogy Kovács P. József 2016-ban Dombóvári István, vagyis Dombi felkérésére egy vicces videóban vállalt szereplést.

A videó a végén igazán humoros: az asztal mögött ülő műsorvezetőkről köztudott, hogy deréktól lefelé kényelmes lábbeliben és öltözetben foglalnak helyet, így a férfi tévések a nyári melegben gyakran rövidnadrágot és strandpapucsot vagy tornacipőt húznak.

A Magyar Televízió legendás bemondói egykor és most

Képes összeállításunkban a Magyar Televízió több bemondóját is láthatod. Nézd végig a képeket, és azt is megtudod, mivel foglalkoznak ma! 

Ezt is szeretjük