Kaszás Attila 63 éves lenne: kollégája először mondta el, mi történt a tragédia előtt

Szarvas József először beszélt arról, mi történt nem sokkal azelőtt, hogy Kaszás Attila összeesett a színpadon.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Kaszás Attila tegnap ünnepelte volna a 63. születésnapját. A színész 2007. március 19-én, a Tizenkét dühös ember előadása előtt összeesett a színpadon. Stohl András a mentők megérkezéséig mesterséges lélegeztetéssel és szívmasszázzsal tartotta életben. 

A mentőben újraélesztették, a kórházban agyvérzést állapítottak meg nála. A sebészek koponyaműtétet hajtottak végre rajta, ám az életét nem tudták megmenteni. Egy héttel a 47. születésnapja után, március 23-án elhunyt. 

Kaszás Attila halála előtt

Trokán Péter korábban azt nyilatkozta, Kaszás Attila a halála előtt néhány nappal erős fejfájásra panaszkodott, de akkor még senki sem sejtette a közelgő tragédiát. Most Szarvas József szólalt meg, aki a tragédia előtt tíz perccel beszélgetett kollégájával. 

Kaszás Attila színművész 2005 októberben.
Kaszás Attila színművész 2005 októberben.
Fotó: MTI/Kovács Attila

- Semmilyen konkrét előjele nem volt a tragédiának, ezt tanúsíthatom. Még sosem mondtam ezt el, de tíz perccel azelőtt beszéltem vele, hogy összeesett. Általános beszélgetés volt, gondtalanul társalogtunk, készültünk a darabra. Örökké emlékezni fogok rá... - mesélte a Blikknek.

Ezek után a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt sokkolta, hogy nem sokkal később eszméletlenül fekve látta viszont barátját. Gyanús volt, neki, hogy nem szólítják színpadra az öltözőből.

- Előrementem a színpadhoz, hogy megtudjam, mi a fennakadás oka. Ott óriási volt a felfordulás, Attila pedig a földön feküdt, akkor már eszméletlen állapotban. Ezután érkeztek a mentők.

A cikk az ajánló után folytatódik

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Kaszás Attila halálakor a kisfia még csak kétéves volt, a kislánya pedig kilenc hónappal később, decemberben jött a világra. Szarvas József a mai napig tartja a kapcsolatot a családdal. 

szarvas-jozsef
Fotó: MTI/Cseke Csilla

- A gyerekek rendkívül kedvesek és tisztelettudók, Jancsi pedig hihetetlenül hasonlít az édesapjára, ráadásul tehetségéből is bőven jutott neki. Úgy tudom, még nem határozta el magát, milyen hivatást választ, de egyáltalán nem lepne meg, ha Attila nyomdokaiba lépne.

Nézd meg Kaszás Attila gyerekeit és özvegyét!

Kaszás Attila Ildikót három évvel a halála előtt vette feleségül. Már fiatalon családra és gyerekekre vágyott, nem is csoda, hogy imádta kisfiát, Janicskát, ugyanakkor kislánya születését már nem érhette meg.

Már ilyen nagyok Kaszás Attila gyerekei - Édesanyjukkal jelentek meg az emlékesten

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük