Imádjuk a 92 éves Kassai Ilona szülinapos fotóit - Ganxsta Zolee édesanyját rengetegen szeretik

92. születésnapját ünnepelte 2020. július 8-án Kassai Ilona Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Az 1928. július 8-án Szegeden született Kassai Ilona az egyik leghosszabb ideje, több mint hatvan éve dolgozó magyar színésznő.  

1961-ben színpadi alakításaiért Jászai Mari-díjjal tüntették ki, két évvel később pedig a Kossuth-díjat is megkapta. Sokáig a legfiatalabb Kossuth-díjas színésznőnk volt, hisz a díj átvételekor még nem volt 35 éves. 2017-ben a SZIDOSZ (Színházi Dolgozók Szakszervezete) Életmű-díjjal tüntette ki.

Kassai Ilona születésnapja

Nemcsak elismerik és tisztelik, de rengetegen szeretik is Ganxsta Zolee édesanyját, akit kollégái és barátai Médikének becéznek. Mezei Kitty színésznő, számtalan külföldi színésznő magyar hangja a Facebook-oldalán posztolt képeket, hogyan köszöntötték fel 92. születésnapján a színésznőt a Gerbeaud kávézóban, ahova Kertész Andrea szinkronrendező minden évben szervez egy kis ünneplést a jeles napon. A poszt alatt kommentelők köszöntéseit, üzeneteit fel is olvasták Kassai Ilonának. 

kassai-ilona
Fotó: Facebook/Mezei Kitty

"Kassai Ilona, Médike 92 éves. Ha üzenne valaki valamit Médikének, akkor itt a post alatt vagy nekem priviben, telefonon a következő kb. 1 órában írjon/hívjon, hogy átadjuk neki, mert a Fb-köszöntések sajnos nem jutnak el hozzá. Most próbáljuk megmutatni azokat is, hogy érezze a szeretetet!"

kassai-ilona-92
Fotó: Facebook/Mezei Kitty

Sokan éltek a lehetőséggel, civilek és ismert színészek, szinkronrendezők egyaránt. 

"Örökös rajongójaként csókolom a drága kezét!" - Csonka András 

"Drága Médike, imádom, szeretem, egy igazi Csoda! Isten éltesse soká erőben, egészségben!" - Peller Anna

"Drága Médikém! Te szögedi Lány! Isten éltessen Téged!" - Kerekes József 

A cikk az ajánló után folytatódik

"Isten Éltessen drága Médike! Rajongásom változatlan" - Ábel Anita

"Édes-Drága Médike! Isten éltessen sokáig, füled érjen bokáig!" - Zakariás Éva 

"Millió csókkal és öleléssel kívánok Médikének boldog születésnapot! A Jóisten éltesse sokáig minden szépben és jóban!" - Mauchner József

kassai-ilona
Fotó: InterCom

Kassai Ilona 1949-ben lépett először színpadra. Színházban már évek óta nem játszik, 2014-ben azt nyilatkozta, színpadi szerepet a sok szöveg miatt már nem vállal, mert legnagyobb félelme, hogy elfelejti, mit kell mondania. Ma már csak szinkronizál, emellett filmekben láthatjuk, legutóbb Szabó István februárban bemutatott, Zárójelentés című alkotásában szerepelt. 

Ganxsta Zolee és macsó sztárok lányai

A rapper élete 2007-ben gyökeresen megváltozott: ebben az esztendőben született meg lánya, Zoé, aki egyre szebb kamasz lánnyá cseperedik. Külsőleg az édesanyjára hasonlít, zenei tehetségét viszont az édesapjától örökölte. Képes összeállításunkban megnézheted, milyen szép Ganxsta Zolee kiskamasz lánya, Zoé, de több olyan macsó sztárapukát is megmutatunk, akik elolvadnak, ha a lányukról van szó.

Ezt is szeretjük