Ilyen gyönyörű volt a Kossuth-díjas színésznő fiatalon! Kassai Ilonáért bolondultak a férfiak
Gangxsta Zolee édesanyja ma ünnepli 88. születésnapját.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 88. születésnapját Kassai Ilona, eredeti nevén Hiller Ilona. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő és szinkronhang az egyik leghosszabb ideje dolgozó magyar művésznő, hiszen közel 70 éve lépett először színpadra, ma már csak szinkronizál.

Kassai Ilona, aki Szegeden, 1928. július 8-án született, vezetéknevét az első férjétől történt válásuk után tartotta meg. A színésznő kiskorától primadonna szeretett volna lenni, azonban a drámai szerepek felé vezette a sors. 1949-ben az Állami Bányász Színházba szerződött, majd 1951 és1976 között a Faluszínház - a későbbi Déryné Színház -, majd 1976-tól az Arany János Színház tagja lett. Sokáig a legfiatalabb Kossuth-díjas színésznő volt, mivel a díj átvételekor még nem volt 35 éves.

A Harry Potter McGalagony professzorának magyar hangja fiatalon elbűvölő szépség volt, nem csoda, hogy sok férfi rajongott érte. Élete során négyszer ment férjhez, közülük az egyik Zana József volt, közös gyermekük Zana Zoltán, azaz Gangxsta Zolee. A színésznőt nemcsak drámai szerepeiben, de a tévé képernyőjéről is ismerhettük - a színházban ő volt Desdemona Shakespeare Othellójában vagy Melinda Katona József Bánk bánjában, a képernyőn Terikét játszotta a Szomszédokban, de a 2013-as Argo 2-ben is szerepet vállalt.

Négy színésznő 80 felett

Utánanéztünk, kik azok a magyar színésznők, akik szintén betöltötték már a 80. életévüket, nézd meg a képes összeállítást!

Fotók: misogakazimir.weebly.com, MTVA

Ezt is szeretjük