Tahi Tóth László halálának 5. évfordulóján elhunyt a felesége: Kárászy Szilvia nem épült fel betegségéből

Kárászy Szilvia zongoraművész szerda hajnalban hunyt el. Öt évvel élte túl színész férjét, Tahi Tóth Lászlót.

2023. február 22-én, szerda hajnalban elhunyt Kárászy Szilvia zongoraművész. Napra pontosan öt évvel később, mint imádott férje, Tahi Tóth László. A Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, érdemes és kiváló művész 2018. február 22-én, 74 évesen távozott az élők sorából.

2017 márciusában egy előadás közben rosszul lett, később életmentő agyműtéten esett át. Októberben visszatért a színpadra, december 27-ig szórakoztatta a közönséget, majd CT-vizsgálat kimutatta, hogy agydaganata kiújult. 

Kárászy Szilvia meghalt

A Blikk megtudta, hogy Kárászy Szilviát jó ideje egy hospice-házban kezelték, a közvetlen környezetével csak szöveges üzenetek formájában kommunikált. Körülbelül két hete megműtötték, ám a szervezete nem reagált jól az operációra.

karaszy-szilvia
Fotó: MTVA/Zih Zsolt

- A hospice-házból megerősítették a hírt, hogy szerda hajnalban, éppen a testvérem halálának évfordulóján Szilvia csendben elaludt. Ez rendkívül megdöbbentő, hogy ugyanaznap halt meg, mint a fivérem. Szilvi nagyon nehezen dolgozta fel a gyászt, fél éve tudott újra magával foglalkozni, egyébként mindig Laci emlékét ápolta. Ezután történt a borzasztó betegség, ami megtámadta a szervezetét, és amiből nem sikerült felépülnie pont akkor, amikor már épp kilábalt volna a gyászból - mondta a napilapnak Tahi Tóth László testvére, Gábor.

Kárászy Szilvia 1995-ben ment feleségül Tahi Tóth Lászlóhoz, ez volt a művész második házassága, és a haláláig tartott. Az özvegy tavaly áprilisban nyilatkozott arról, hogy a közösen töltött 25 év után csak nemrég kezdett el szortírozni, hogy megpróbálja egy kicsit jobban elengedni a múltat.

karaszy-szilvia-tahi-toth-laszlo
Fotó: RTL Klub/Reggeli

- A könyvek egy részét egy iskolának, a többit egy barátnőmnek ajándékozom. Jó helyre kerülnek, ez megnyugtat. És ott vannak Laci féltett kincsei, kisebb-nagyobb tárgyai. Miután ő volt Scherlock Holmes szinkronhangja, kapott tőlem ajándékba egy, a filmben viselt és használt sapkát, pipát, nagyítót. Ezeket szeretném a Sherlock Holmes Klubnak ajándékozni - mesélte a Best magazinnak.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését. Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport
Ezt is szeretjük