Megvan a 4. magyar arany - Kapás Boglárka a világbajnokság legnagyobb meglepetése
Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a dél-koreai Kvangdzsuban a vizes világbajnokságon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kapás Boglárka aranyérmet nyert 200 méter pillangón a dél-koreai Kvangdzsuban zajló vizes világbajnokság úszóversenyeinek csütörtöki versenynapján. Nem kezdett túl jól, a vizes vb legnagyobb meglepetése az aranyérem. 

Kapás Boglárka egyéni csúccsal, 2:06.78 perces idővel csapott célba, lehajrázva a két esélyesebb amerikai versenyzőt. A szám másik magyar indulója, Szilágyi Liliána hatodik lett, 2:07.68 perccel zárt.

A két magyar a harmadik és a negyedik idővel várta a finálét, egyikük sem kezdett túl erősen. Az első fordulónál Szilágyi a negyedik, Kapás csak a nyolcadik helyen úszott, utóbbinak száz méter után jelentős hátránya volt az élen haladókkal. Az utolsó ötven méterre Kapás már negyedikként fordult rá, Szilágyi az ötödik volt. Kapás csodálatos hajrába kezdett, és óriási hátrányt ledolgozva diadalmaskodott - írja az MTI.

A 26 éves Kapás Boglárka pályafutása második világbajnoki érmét szerezte, 2015-ben Kazanyban 1500 méter gyorson volt harmadik. 15 éves volt, amikor a magyar olimpiai csapat legfiatalabb tagjaként a 2008-as pekingi olimpiára kijutott. 400 méter gyorson 29. lett.

A 2016-os londoni úszó-Európa-bajnokságról négy aranyéremmel tért haza. 400 méteren 4:03.47 perces országos csúccsal csapott a célba, amivel Hosszú Katinka 4:05.51 perces rekordját is túlszárnyalta. Gyurta Dániel az úszónőt londoni sikere után a gyorsúszás európai királynőjének nevezte. A 2016-os riói olimpián bronzérmet szerzett 800 méter gyorson.  

Kapás Boglárka mára olimpiai bronzérmes, kétszeres világbajnok és hatszoros Európa-bajnok, rövid pályás Európa-bajnok, kétszeres ifjúsági olimpiai bajnok.

Kapás a magyar úszósport 31. nagymedencés aranyérmét nyerte, és ő a harmadik magyar győztes a dél-koreai vb-n: korábban Hosszú Katinka nyert 200 méter vegyesen, valamint Milák Kristóf világcsúccsal diadalmaskodott 200 méter pillangón. A nyíltvízi úszók között Rasovszky Kristóf győzött 5 kilométeren.

Ezt is szeretjük