19 éves magyar úszóért rajong a világ - Világcsúccsal lett aranyérmes Milák Kristóf
Milák Kristóf óriási világcsúccsal lett aranyérmes a kvangdzsui vizes világbajnokságon.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Milák Kristóf óriási világcsúccsal lett aranyérmes 200 méter pillangón a kvangdzsui világbajnokság úszóversenyeinek negyedik napján, magyar idő szerint szerda délután. A 19 éves magyar versenyző 1:50.73 perces idővel csapott célba, ezzel Michael Phelps 2009-es, 1:51.51-es rekordját döntötte meg. A szám másik magyar résztvevője, az olimpiai bronzérmes Kenderesi Tamás a nyolcadik helyen végzett.

Milák Kristóf már a keddi elődöntőben egyedüliként úszott 1:53 perc alatt, 1:52.96-os ideje két éve Budapesten és a 2016-os riói olimpián is aranyérmet ért volna. 

A Honvéd tinédzsere a magyar úszósport 30. nagymedencés világbajnoki aranyát nyerte, a felnőttek között először állhat a dobogó tetején világbajnokságon. Ő a harmadik magyar világbajnok a Koreai Köztársaságban - az elsőt a nyíltvízi úszók 5 kilométeres versenyében győztes Rasovszky Kristóf, a másodikat a 200 méter vegyesen sporttörténelmi, sorozatban negyedszer első Hosszú Katinka szerezte.

Milák Kristóf 2016-ban, a hódmezővásárhelyi ifjúsági Európa-bajnokság 200 méteres pillangó döntőjében ifjúsági Európa-bajnoki címet szerzett. 

2017-ben a budapesti világbajnokságon 100 méter pillangón új országos rekorddal és junior-világrekorddal a döntőben ezüstérmes lett. Az ugyanebben az évben Indianapolisban rendezett junior-világbajnokságon négy aranyérmével a világbajnokság legeredményesebb fiú úszója lett.

A 4×100 méteres férfi gyorsváltó tagjaként (Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor) aranyérmet szerzett - ez a magyar úszósport első junior világbajnoki címét jelentette. Két nap múlva 100 méteres pillangóúszásban is aranyérmet nyert. Tagja volt a 4×200 méteres gyorsúszásban új junior világcsúccsal első helyezett váltónak (Barta Márton, Márton Richárd, Németh Nándor, Holló Balázs) és a 200 méteres pillangóúszás döntőjében is első lett. 

A Netánjában rendezett junior úszó-Európa-bajnokság 200 méteres pillangójának fináléját junior világcsúccsal nyerte. A 100 méteres pillangóúszás döntőjében és 50 méter pillangón is ezüstérmes volt. A dobogós magyar váltók tagjaként egy-egy aranyat (4x200 méteres gyorsváltó, illetve a 4x100 méteres vegyes gyorsváltó) és egy ezüstöt (4x100 méteres gyorsváltó) is begyűjtött. 

A 2018-as Európa-bajnokságon Európa-bajnok lett, majd a Buenos Airesben rendezett ifjúsági olimpián a 200 és a 400 méteres gyorsúszás fináléjában aranyérmet szerzett, 100 méteres pillangóúszásban pedig ezüstérmes lett - foglalja össze sikereit a Wikipédia

Hosszú Katinka ritkán látott fotókon

Az Iron Lady már hétévesen úszósikereivel szerepelt a sulitévében, kisiskolás korára négy év alatt annyi érme gyűlt össze, hogy az iskolában már kiállítást rendeztek belőlük. Képes összeállításunkban ritkán látott fiatalkori és gyerekfotókat láthatsz Hosszú Katinkáról. 

Ezt is szeretjük