Ma 30 éves Hosszú Katinka – Tinikori fotóin alig ismerni fel

Hosszú Katinka ritkán látott gyerek- és tinikori fotókon.

hosszu-katinka-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ma ünnepli 30. születésnapját Hosszú Katinka, aki 1989. május 3-án született Pécsett. Mára háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok magyar úszónő. Az első olyan versenyző, aki egy időben tartotta a világcsúcsot mind az öt vegyesúszó számban (200 m, 400 m, rövid pályán: 100 m, 200 m, 400 m). Számára minden verseny egy edzés élesben, ennek megfelelően számtalan megmérettetésen részt vesz. Nem csoda, hogy szakmai berkekben megkapta az Iron Lady becenevet, amit saját márkává fejlesztett ki. Úszóklubja is Iron Swim Budapest nevet viseli.

Már hétévesen úszósikereivel szerepelt a sulitévében, kisiskolás korára négy év alatt annyi érme gyűlt össze, hogy az iskolában már kiállítást rendeztek belőlük.

A YouTube-on videót is találunk róla, amiben farmer, kantáros nadrágban és pár hiányzó tejfoggal az iskolatévében azt mesélte, hogy heti ötször edz, nagypapája az edzője, aki szigorú, mert azt szeretné, hogy nagyon jól ússzon.

Hosszú Katinka 15 éves volt, amikor 2004-ben a magyar úszóválogatott tagjaként utazott az athéni nyári olimpiai játékokra. Akkor még érmek nélkül tért haza, de 2016-ban bepótolt mindent: Rio de Janeiróban három aranyat és egy ezüstöt szerzett.

Képes összeállításunkban ritkán látott fiatalkori és gyerekfotókat láthatsz Hosszú Katinkáról. 

Ezt is szeretjük