Ma 44 éves Egerszegi Krisztina - Gyönyörű asszony lett az évek során
Egerszegi Krisztina ma már háromgyerekes édesanya és feleség.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egerszegi Krisztina az egész ország, de talán a világ szívébe is belopta magát, amikor mindössze 14 évesen az 1988-as szöuli olimpián 100 méter háton, országos csúccsal szerzett olimpiai ezüstérmet, majd 200-on olimpiai és Európa-csúccsal aranyérmes lett. Ezzel a legfiatalabb magyar bajnok, valamint egyéni úszó olimpiai bajnok lett. Vitray Tamás emlékezetes közvetítése minden nézőnek a fejébe véste a győzelmet: "Gyere, Egérke! Gyere, kicsi lány!". 

Az 1992-es barcelonai olimpián túlszárnyalta az eredményeit, ekkor már mindkét említett számban aranyat nyert, sőt, 40 méter vegyesen is a dobogó legfelső fokára állhatott. 1996-ban, Atlantából 200 méter háton egy arannyal és 400 méter vegyesen egy bronzzal tért haza. Az olimpia után visszavonult a versenysporttól. 

1999 májusában férjhez ment, 2000-ben megszületett kisfia, Bálint, 2002-ben Barnabás, majd 2004-ben lánya, Zille. A visszavonulásakor azt nyilatkozta, húsz éven keresztül eleget kelt hajnalban, ezért a jövőben reggel nyolc előtt nem hajlandó kikelni az ágyból. Egy ideje mégis hajnali fél ötkor kel, mert idősebb fia versenyúszó, őt hordja az uszodába. Egerszegi Krisztina már nem úszik, de otthon edz.

- Amikor van időm, akkor pilatesezem. Ez egy nagyon izgalmas mozgásforma, az a lényege, hogy azokat a mélyizmokat erősíti, amelyekről egyébként nem is tudjuk, hogy léteznek. Annyira érdekelt ennek a lényege, hogy két évvel ezelőtt még az oktatói vizsgát is letettem. A másik, amit szoktam csinálni, az az elliptikus edzés, melynek nagy előnye, hogy szintén bármikor végezhetem idehaza, és közben még filmeket is tudok nézni - mesélte tavaly novemberben a Nők Lapjának, melynek a címlapján szerepelt. 

Egerszegi Krisztina az elmúlt években ritkán szerepelt újságokban, ha nagyritkán interjút adott, azt a Nők Lapjának adta. 

Egerszegi Krisztina a Nők Lapja 2017. novemberi, 2014. márciusi és 2012. augusztusi számának címlapján.
Egerszegi Krisztina a Nők Lapja 2017. novemberi, 2014. márciusi és 2012. augusztusi számának címlapján.

Az 1974. augusztus 16–án született ötszörös olimpiai bajnok ma ünnepli a 44. születésnapját, az ország Egérkéjéből mára gyönyörű nő lett.

Ezt is szeretjük