Ma 65 éves Kánya Kata - Az egykori műsorvezető friss képein 10 évet letagadhatna

Kánya Kata harmóniában él önmagával, ami a külsejéről is sugárzik.

kanya-kata-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Kánya Kata augusztus 11-én ünnepli 65. születésnapját. A Színművészeti Főiskolán diplomázott, ezután a Nemzeti Színházban játszott, majd a Thália Színház társulatának volt tagja 1991-ig.

Színészi pályáját követően olyan ismert tévé- és rádióműsorokat vezetett, mint a Juventus Rádión futott Cupido, a Vitriol vagy a Lyukasóra. Emellett elindította saját társközvetítő irodáját is.

Kánya Kata az Egy őrült éjszaka című filmben és ma.
Kánya Kata az Egy őrült éjszaka című filmben és ma.
Fotó: MTI/Friedmann Endre, Facebook/Kánya Kata

Kánya Kata 65 éves

Színpadi szerepein túl olyan remek filmekben is játszott, mint az 1970-es Egy őrült éjszaka, az 1976-os A kenguru vagy az 1994-es Hidegrázás. 1983-ban ment feleségül Wossala György olimpikonhoz, világ- és Európa-bajnok vitorlázóhoz, a következő évben megszületett kislányuk, Rozina. A házasság azonban nem volt hosszú életű: 1987-ben hivatalosan is elváltak. Következő, Verebes István színész-rendező-műsorvezetővel kötött házassága ugyancsak négy évig tartott. 

Jelenleg egyedül él, de önmagával harmóniában, ami a külsején is meglátszik. Az alábbi videóban látható előadásában elmondja, jelentős különbség van a magány és a társtalanság között.

Lánya, Wossala Rozina

Kánya Kata szoros kapcsolatot ápol 34 éves lányával, Wossala Rozinával, akit az RTL Klub A Konyhafőnök című műsorában láthattál. Az anya-lánya páros gyakran szervez közös programokat, legyen az színház, koncert, síelés vagy búvárkodás. Mint azt egy korábbi interjúban elmondta, megharcoltak a tökéletes anya-lánya viszonyért.

- Nincsenek rokonaim, nagyon rá voltam gyógyulva, ettől viszont ő prüszkölt. Egy gyereket tudni kell elengedni, hogy visszajöjjön. Ez hosszú küzdelem volt magammal, mivel kontrollmániás vagyok. Mindig tudnom kellett, hol jár, kivel van, meddig marad. Mióta ezt sikerült legyőznöm, azóta jól vagyunk - nyilatkozta a Borsnak.

Wossala Rozina idén tavasszal az RTL Klub Reggeli című műsorának egyik műsorvezetője lett. A stábbal már a pénteki adásban felköszöntötte édesanyját.

Kánya Katát a Reggeliben meglepetésvendég is várta, egy régi barátja, a hetvenéves énekes, Charlie is felköszöntötte.

Társtaláló klub

Kánya Kata húsz éve foglalkozik az emberek magánéleti problémáival, a Cupido című műsor adta az ötletet a társkereső iroda indításához. Ehhez elvégzett egy párterapeuta-képző iskolát is, 2008-ban pedig megjelent Társtaláló című könyve, melyben igyekszik gyakorlati tanácsokat adni valódi társkeresési helyzetekre.

A cikk az ajánló után folytatódik

- A net és a társkereső iroda nem konkurenciája egymásnak. Ott mennyiség van, tűt keresnek a szénakazalban, sok az ok a csalódásra. Az irodában annak az ezrede, de mindenki az, aki. És itt vagyok én is, mint segítség - nyilatkozta a Borsnak.

Úgy véli, ahhoz, hogy az ember megtalálja a társát, előbb magával kell tisztában lennie: mi az, ami fontos számára. Ha az önismerettel nincs gond, jóval kisebb az esély rá, hogy megköthetetlen kompromisszumokat köt az ember.

A Magyar Televízió legendás bemondói napjainkban

Képes összeállításunkban a Magyar Televízió több bemondóját is megnézheted. Azt is megtudod, mivel foglalkoznak ma!

Ezt is szeretjük