Járai Máténak és feleségének ezért nincs gyereke - Szívszorító okról mesélt a színész
Járai Máté és Kíra őszintén beszéltek az okokról, 42 évesen miért nem született még gyermekük.

jarai-mate-felesege-cover
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 42 éves Járai Mátét és vele egyidős feleségét, Járai Kírát a nézők az RTL Klub 2020. szeptember 21-én indult Nyerő Páros című műsorában ismerték meg, amelyben végül a harmadik helyen végeztek.  

A vetélkedő negyedik évadának indulásakor volt a 16. házassági évfordulójuk, de ők inkább február elsejét ünneplik, amikor 21 évvel ezelőtt összejöttek. Gimnáziumi osztálytársak voltak, a barátságból szövődött később szerelem. 

Járai Máténak és Kírának ezért nincs gyerekük

Az Életünk története című műsorban való szereplésük, amelynek során húsz, majd negyven évet öregítettek rajtuk, csak megerősítette őket abban, hogy megtalálták életük párját, együtt szeretnének megöregedni. Ahogy már a Nyerő Párosban is őszintén beszéltek arról, hogy nyitott házasságban élnek, Friderikusz Sándor műsorában arra a kérdésre is köntörfalazás nélkül válaszoltak, miért nem született gyermekük. 

- Az hiszem, én erre nem állok egyáltalán készen. Egy ideig úgy gondoltam, nekem sose lesz gyerekem, aztán azt, hogy majd akkor, ha minden vágyam az lesz, hogy gyerekem legyen, de ez az érzés egyáltalán nem jött. 

jarai-mate-felesege
Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

- Egyrészt rettegek a kötöttségtől, de amitől leginkább rettegek, az a felelősség. Azt látom, hogy nagyon sokan olyan könnyedén vállalnak gyereket, igazából nem gondolják át. Valószínűleg nekik van igazuk, mert ha az ember ebbe belegondol, alig születne gyerek - árulta el Járai Kíra. 

Attól nemcsak ő, hanem színész férje is tart, hogy döntésüket évekkel később, amikor már késő lesz, meg fogják bánni. 

jarai-mate
Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

- Azt hiszem nekem a legnagyobb fájdalmam ebben az egészben az, hogy úgy lettem szülő, hogy mostanra a saját szüleim lettek a gyerekeim. 

A szüleim nem engem és a húgomat választották, hanem inkább az alkohol iránti szenvedélyüket. 

Nekem nagyon súlyos alkoholproblémával küzdő szüleim vannak. Egy olyan szülői feladat hárult rám, hogy mindent nekem kell intéznem velük kapcsolatban, mert ha én nem teszem, akkor gyakorlatilag olyanok, mint a magukra hagyott gyerekek. Én nem szeretném azt a hibát elkövetni, hogy ha szülő leszek, akkor bármilyen szempontból ilyen szinten a gyerekem felelőssége és kötelessége legyen az, hogy életben maradjak - osztotta meg a nézőkkel Járai Máté. 

A cikk az ajánló után folytatódik

A gyermekvállalás témája azt követően is előjött, hogy a maszkmesterek húsz évet öregítettek rajtuk. Járai Máté azt mondta, úgy gondolja, 62 éves korukra ezt a témát elengedték, elhitették magukkal, hogy ez így jó, míg Kíra könnyek között vallotta be, nagyon fél tőle, hogy ekkorra megbánták döntésüket. 

- Félek attól, hogy Máténak ezt nem adtam meg. Ő annyira jó apa lenne. Ugyanakkor nem tudom siettetni saját magamat. Szerintem Máténak sem lenne jó, ha csak azért vállalnék gyereket, hogy neki ezt megadjam, viszont én még nem tartok ott. 

jarai-mate-felesege-kira
Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

- Sose várnám el. Ha valamit nem szeretnék, akkor az az, hogy ez ne egy szívbéli döntés legyen, hanem egy nekem való megfelelés. Akkor sem, ha ez bennem egy egész életre szóló hiányérzetet okoz - vallotta be a Jászai Mari-díjas színész. 

Az örökbefogadáson nem gondolkodtak, mert a gyermeknek akkor látnák értelmét, ha kettejükből születne. Annak ellenére, hogy 42 évesen sem érzik úgy, hogy itt az ideje szülővé válni, már sok mindent eltervezgettek képzeletbeli gyermekükkel kapcsolatban. 

jarai-mate2
Fotó: RTL Magyarország/Bielik István

- Járai Mórnak hívnák. Azt is tudjuk, melyik óvodába, és hova járna Muay Thai-edzésre. Mindent tudunk róla. Azt is, hogyan nézegetném vele a cápákat az ócenáriumban, vagy hogy hova vinnénk nyaralni - mondta Járai Máté. 

Sárközi Ákos és családja

A sztárséf első házasságából egy lánya született, a 12 éves Anna, illetve jelenlegi felesége, Éva két gyermekét is közösen nevelik. A büszke apuka olykor az Instagramon mutatja meg, milyen szép családdal büszkélkedhet.

Ezt is szeretjük