Janza Katára elképesztően hasonlít a lánya: a 23 éves Janka is színésznőnek készül
Janza Kata lánya, Pintér Janka némi kitérő után a szülei nyomdokaiba lépett, színésznőnek tanul.

janza-kata-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Janza Kata és Pintér Tibor az ország egyik ismert színésznője, illetve színésze, akiknek szerelméből egy gyermek született: Pintér Janka eleinte úgy érezte, nagy teher lenne a szülei nyomdokába lépni,  végül mégis úgy döntött, a jogi kar helyett színi iskolát végez. 

Janza Kata általános iskolásként tagja volt a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának, 1990-ben olasz szakon érettségizett, a következő évben a Bergendy Szalonzenekar szólistája lett. Gór Nagy Mária színitanodájában 1997-ben végzett, innentől fogva a Budapesti Operettszínház társulatának tagja.

Janza Kata lánya

Janza Kata egy véletlennek köszönhetően ismerkedett meg Pintér Tiborral, aki élete egyik nagy szerelme volt. Négy éve jártak már, amikor az oltár elé álltak, majd született egy lányuk, Pintér Janka. Bár a sztárpár később a válás mellett döntött, a mai napig nagyszerű a kapcsolatuk, mindenben támogatják gyermeküket. 

A most 23 éves Pintér Janka jogot tanult az egyetemen, úgy érezte ugyanis, hogy nem szeretne szülei nyomdokaiba lépni, az túl nagy teher lenne. Végül azonban elhatalmasodott rajta az érzés, hogy pályát tévesztett, ez ráadásul komoly fizikai tünetekben is megmutatkozott. 

- Látni, hogy a gyereked szenved, de tehetetlennek lenni, mert közben tudod, hogy bármit választ is, az az ő felnőtt döntése, szörnyű érzés. Janka mindig is nagyon jó gyerek volt. Igazság szerint túl jó. Az iskolában eminens tanuló, otthon szófogadó, akkor érezte jól magát, ha mindenkinek megfelelt.

A cikk az ajánló után folytatódik

- Elitgimnáziumban tanult, ahonnan mindenki sztáregyetemekre felvételizett, és úgy gondolta, neki is ez az útja. Az volt a terve, hogy ügyvéd lesz, és ha édesanyám nyugdíjba megy, átveszi a praxisát. A családban ezt jó ötletnek tartottuk, támogattuk ebben, és nem gondoltuk, hogy mindez micsoda összeomláshoz vezet majd - mesélte Janza Kata a Meglepetés magazinnak erről a nehéz időszakról, majd lánya vette át a szót. 

- Azon kaptam magam, hogy egyáltalán nem érdekel, amit tanulok, sírva készültem a vizsgákra, és állandó gyomorgörcsöm volt. Reggelente erőtlenül, motiváció nélkül keltem, mert már akkor láttam, hogy én csak ide sodródtam, csak tettem, amit a környezetem elvárt tőlem. Óriási volt bennem a megfelelni vágyás - árulta el Pintér Janka, akin a végére már annyira elhatalmasodott a szorongás, hogy betegség, gyomorfekély lett belőle. 

Pintér Janka végül három év után otthagyta a jogot, majd a következő évben színi iskolákba jelentkezett. Jelenleg másodéves a Pesti Magyar Színiakadémián, ahol prózai színészetet tanul. Ennek különösen örül, hiszen így sokkal kevésbé valószínű, hogy a szüleihez akarják majd hasonlítgatni a jövőben. Pintér Janka és Janza Kata egyébként külsőre valóban hasonlítanak, de a sztáranyuka szerint belsőre teljesen más személyiségek. 

Kinizsi Ottó és Deutsch Anita lánya

Miután kiderült, hogy a Barátok közt két szereplője, a Balassa Imrét játszó Kinizsi Ottó és Szilágyi Andrea alakítója, Deutsch Anita egy párt alkotnak, sokan a közöttük lévő nyolc év korkülönbség miatt úgy vélték, szerelmük tiszavirág-életű lesz. A két sorozatsztár fittyet hányt a kapcsolatukat kritizálókra. 2004-ben összeházasodtak, és azóta is a legnagyobb harmóniában élnek. Házasságukból két szép lány született: Emma 2005-ben, Hanni 2010-ben jött a világra.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük