Jakupcsek Gabriella csont és bőr lett a Színművészetin: ezért fogyott drasztikusan
Jakupcsek Gabriellát 1981-ben vették fel a Színház- és Filmművészeti Főiskolára, de két év után otthagyta a képzést.

jakupcsek-gabriella-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jakupcsek Gabriella nevéhez számos produkció kötődik. Az ország a Danubius Rádió Cappuccino tripla háziasszonyaként ismerte meg 1998-ban, ezután a tévés sikerekre sem kellett sokat várnia.

Szinte minden televíziós műfajban kipróbálta már magát: a talk-show-n át a vetélkedőn keresztül egészen a reggeli műsorig sok mindenben szerepelt.

Jakupcsek Gabriella a Színművészetin

Szerinte akkor jó egy műsorvezető, ha a riportalanyát helyezi a fókuszba, ám ez nagyon nehéz, mert közben rengeteg dologra kell odafigyelnie. A többfelé koncentrálás művészetét a Színház- és Filmművészeti Főiskolán sajátította el, hiszen eredetileg színésznőnek készült.

jakupcsek-1
Fotó: Fix TV/Bóta Café

1981-ben vették fel Major Tamás osztályába, de két év után otthagyta az intézményt. A harmadik félévben jelentkezett az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karára, de ha oda nem sikerült volna bejutnia, akkor is eltanácsolták volna a Színművészetiről.

- Tévedés volt a részemről, hogy odamentem. Nagyon szemérmes és gátlásos nő vagyok, fogalmam nem volt, hogy mivel fog járni az a szakma, amikor felvettek - emlékezett vissza a Bóta Café vendégeként.

jakupcsek-2
Fotó: Fix TV/Bóta Café

Pokol volt számára a színpadi lét, de csak évekkel később jött rá, hogy nem bírta azt a fajta elköteleződést, amelyet ez a hivatás kíván. Annyira szorongott egy-egy feladat miatt, hogy csont és bőr lett. 

- Fogyasztottam le magamról a húst és a bőrt, 50 kilósra fogytam, szorongtam, és nem aludtam. Rágörcsöltem minden egyes megjelenésemre, nem élveztem a magam megmutatását, hanem azt se tudtam, hogy dugjam el magam a színpadon.

Jakupcsek Gabriella és ritkán látott férje

Jakupcsek Gabriella az operatőrként dolgozó Kliegl Ádámmal hat év ismeretség után, 1999-ben állt oltár elé, frigyükből 2008-ban született meg egyetlen közös gyermekük, Emma. Mindkettejük életét a rohanás jellemzi, így szigorú szabályokat hoztak annak érdekében, hogy egymás mellett töltődhessenek fel két nagy munka között.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük