Újabb magyar színészt gyászol a szakma! Életének 75. évében elhunyt Izsóf Vilmos
Meghalt Izsóf Vilmos, a Pesti Magyar Színház színésze.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Életének 75. évében elhunyt Izsóf Vilmos  színművész, tudatta ma a Pesti Magyar Színház.

Az ajtó című darabban

A színművész 35 éven át volt a Nemzeti Színház tagja, majd 15 éven át a Pesti Magyar Színház társulatát erősítette.

Életének 75. évében elhunyt Izsóf Vilmos

Izsóf Vilmos 1939. május 19-én született Győrben. 1964-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, 1964-ben diplomázott Béres Ilona és Tordai Teri osztálytársaként, mesterük Pártos Géza volt. Egy évet töltött a Pécsi Nemzeti Színházban, ezt követően a Nemzeti Színházhoz szerződött, majd 2000-től haláláig a Pesti Magyar Színház társulatának tagja volt.

Pályája során olyan nagyszerű karakterszerepeket játszott, mint Péter apostol Az ember tragédiájában, Samuel Gardner G. B Shaw Warrenné mesterségében, Haimon Bertolt Brecht Antigonéjában vagy Mór, pécsi püspök szerepe a Boldog Asztrik küldetésében. Szerepeit kiváló jellemábrázolással, nagy színészi játékintelligenciával formálta meg, pályatársai és a közönség is remek színészként emlékeznek rá - áll a teátrum közleményében.

Szerepelt Az oroszlán ugrani készül, a Lila akác, a Déryné, hol van? vagy A vörös grófnő című filmekben, láthattuk az Angyalbőrben, az Öregberény, a Szomszédok és a Kisváros című sorozatokban.

Szinkronszínészként is ismert volt, így A farm ahol élünk című sorozatban, az Aludj csak, én álmodom vagy az Amélie csodálatos élete című filmekben. A Hupikék törpikékben ő szólaltatta meg Törperdészt.

Fotó: Pesti Magyar Színház

Ezt is szeretjük