Ilyen volt, ilyen lett: Hernádi Judit - 53 évesen is lenyűgöző
Bár Hernádi Juditot sokan csak a Heti Hetes révén ismerik, sikeres színpadi és filmes karriert tudhat a háta mögött.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Bár a legtöbben manapság a Heti Hetes szókimondó hölgytagjaként ismerik, a hamarosan a születésnapját ünneplő Hernádi Judit korunk egyik legnagyszerűbb színésznője, aki számos filmet és színdarabot vitt sikerre, tehetségét pedig több alkalommal is díjazták.

Hernádi Judit 1956. április 11-én látta meg a napvilágot. Vallomása szerint renitens kamasz volt, akit több középiskolából is kicsaptak, ám hiába a pocsék érettségije, mégis sikerült bejutnia a Színművészetire. Az ottani tanulmányait már sokkal komolyabban vette, és Várkonyi Zoltán osztályának diákjaként 1978-ban kézhez kapta diplomáját.

Színházi és filmes szerepek

Ezután a Vígszínház társulatához szegődött, és egészen Zsófia lánya 1986-os születéséig maradt. A szülési szabadságot követően, a kilencvenes évek közepe táján a Művész Színház tudhatta a tagjai között, majd végérvényesen szabadúszó lett.

Hernádi Judit karrierje alatt nem csak a színpadon bizonyított: Sohase mondd! című dala hatalmas sikert aratott, és a filmszerepek is hamar megtalálták.

Már a főiskolás évek alatt filmezni kezdett, a nyolcvanas-kilencvenes években pedig egyebek között olyan sikermozikban játszott, mint a Mephisto, a Szamárköhögés, A Pogány Madonna, a Szamba vagy A miniszter félrelép.

Nem akar férjhez menni

De rajongói az ezredforduló után is felfedezhették a nagyvásznon, hiszen a színésznő felbukkant az S.O.S. szerelem!, valamint a Hasutasok vígjátékokban is. A sorozatkedvelők pedig bizonyára emlékeznek a Pasik című szitkomra, melyben Gálvölgyi Jánossal és Bajor Imrével bolondozott.

Gálvölgyivel egyébként a színpadon is egymásra találtak, a Jövőre, veled, ugyanitt 2 sikere után jelenleg is olyan darabokban játszanak együtt, mint a Jutalomjáték és az Édes bosszú.

Ezenkívül a Jászai- és Déryné-díjas sztár, aki 2007-ben megkapta A Magyar Köztársasági Érdemrend tisztikeresztjét, az RTL Klubon is rendszeres vendég. A Heti Hetes közéleti-politikai show-műsorban immáron több mint tíz éve szórakoztatja a nézőket.

Ami a magánéletét illeti, Hernádi Judit csak egyszer volt házas, még 17 évesen gyámhatósági engedéllyel ment férjhez, ám a kapcsolat nem tartott sokáig.

Később hosszú ideig élettársi kapcsolatban élt Görög László színésszel, de 2003-ban szakítottak, azóta még jobban védi magánéletét.

Fotók: sajtoklub.tv/Bársony Bence, hernadijudit-fanclub.gportal.hu

Ezt is szeretjük