Megmenti a napot a Huawei nőknek fejlesztett okosórája (x)

Egyre nagyobbak a mobilok, és egyre több mindenre kellene használni, néha nem ártana egy harmadik kéz is - ami egyelőre utópia.

Huawei karóra
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Manapság szinte teljesen integrálódott az okostelefon számos funkciója: legyen szó az emailezésekről, a hétvégi programok megbeszéléséről, a futáshoz való készülődésről vagy útvonaltervezésről.

Szerencsére megoldást kínálnak az okosórák, amiből most végre egy meglepően stílusos, ugyanakkor sokoldalú és nem utolsósorban kifejezetten nőknek tervezett típust mutat be a gyártó. Amiben ráadásul egy személyi edzőt is elrejtettek! 

Női kézen is jól áll

Hamarosan már Magyarországon is kapható a Huawei Watch GT 2 okosóra, ami a gyártó csúcsmodelljének második szériája. Több fejlesztés mellett gondoltak arra is, hogy kisebb, finomabb és csinosabb kivitelben készítsék az óratokot. A 42 mm átmérőjű, kifejezetten női felhasználóknak tervezett Huawei Watch GT 2 rengeteg olyan funkciót kínál, ami megkönnyíti a telefon használatát, sőt, ki is válthatja azt. 

A Huawei Watch GT 2 kisebb verziója két kivitelben készült, akárcsak a nagyobb és robusztusabb férfi méret. A mindennapi használatra tervezett formavilág finomabb, inkább hasonlít egy hagyományos, elegáns órára, míg a sportos változat a vérbeli sportórák vonalait tükrözi. Ráadásul egyhetes üzemidőt biztosító aksi is elfért a női változatban, illetve több színű, cserélhető szíjakkal kapható.

Huawei karóra 3
Fotó: Huawei

Összegyűjtöttünk négy olyan fontos mindennapi szituációt, amiben annyira jól teljesít, hogy nem kérdés, érdemes lecsapni rá. 

Klasszikusan idegőrlő telefonos dolgok helyett

Ha az ember egy percen belül nem találja meg a telefonját, biztosan megkörnyékezi a szívbaj, ami nagyon nem egészséges. A Huawei Watch GT 2-n található egy telefonkereső, ami megcsörgeti a készüléket akkor is, ha le lett némítva.

A hívások, sms-ek és üzenetek kezelése is lényegesen gördülékenyebbé válik olyan szituációkban, amikor nem praktikus, vagy egyenesen lehetetlen - mint búvárkodás közben - előkotorni a telefont. Az óra kijelzőjén látható minden bejövő üzenet, illetve elutasítható, a férfi változatban fogadható is, a hívás.

Közvetlenül az órára tölthető egy sor zeneszám, így nem is kell a reggeli kocogás vagy éppen mosogatás közben telefonnal zsonglőrködni, hiszen össze is kapcsolható bluetoothon keresztül fülhallgatóval. De egyszerűen vezérelhető vele a telefon is zenehallgatás közben. 

Sportoláshoz és mindennapi edzéshez

Nem csak futáshoz, de 15 különböző mozgásformához található megfelelő beállítási lehetőség a Huawei Watch GT 2-ben. Például úszáshoz, elliptikus trénerhez, kerékpározáshoz, falmászáshoz, terepfutáshoz vagy túrázáshoz. 

Az óra számos életfunkciót mér, TruSeen valós idejű pulzusmérés, elégetett kalória, illetve gyűjti az edzés intenzitását segítő adatokat, mint a megtett kilométerek száma, gyorsulás - összesen 190 típusú adatból álló elemzést biztosít. Az adatokat közvetlenül az óra számlapjáról lehet leolvasni, az értelmezésben a Huawei színes, jól kitalált ikonjai segítenek. 

A barométer és az iránytű funkciók terepfutásnál és túrázásnál nagy segítséget jelentenek - különösen a legromantikusabb erdő mélyén, ahol nincs túl sok térerő, így mobilnet sem.  

Huawei karóra 2
Fotó: Huawei

A precíz méréseken kívül a legdögösebb funkció mindenképpen a személyi edző, ami egyrészt a mért adatok elemzését követően ad tanácsokat, másrészt egy korrekt tanfolyamot is kínál, ami kiterjed a zsírégetéstől az állóképesség javításán át az intervallumfutásig. 

Alváshoz, ébresztéshez  

A teljes napot tönkreteheti egy rettenetes éjszaka, aminek több oka is lehet. Ébresztőórára kelni, pláne máséra, az egyik ilyen borzalmas dolog, de a szörnyű telefonról üvöltő ébresztő is hasonló élmény. A Huawei Watch GT 2 diszkrét, de kíméletlen módon ébreszt rezgéssel, mindenféle hangjelzés nélkül is.  

A rossz alvásnak számos oka lehet, így a Huawei TruSleep alkalmazása nyomon követi az alvás alatti életfunkciókat, meghatározza az általános alvásminőséget, majd az adatokból képes diagnosztizálni a hat leggyakoribb alvásproblémát is. Az éjszaka gyűjtött adatok - mikor aludt el, mikor ébredt fel éjszaka, milyen mélyen aludt - alapján hasznos tanácsokat tud kínálni a jobb alvásminőség eléréséhez, ami felér egy igazi ajándékkal. 

Stresszoldás és egészség

A Huawei saját fejlesztésű TruRelax funkciója képes csökkenteni az általános stressz-szintet úgy, hogy egész nap monitorozza a szívfrekvencia-variabilitást, ami több értékből, például légzésből, keringésből, szívritmusból áll össze, és kiszámolja az aktuális stresszindexet. Amikor a stressz-szint meghalad egy bizonyos értéket, akkor figyelmeztet. Az óra légzőgyakorlatokat ajánl, de lehet mást is választani.   

Az ülő életmód rettenetesen káros, ez köztudott tény. Sok szakember tanácsolja az ülő-álló munkavégzést és a munkaidőben végzett mozgást. Ehhez kínál segítséget a Huawei Watch GT 2, ami napközben figyelmeztet arra, ha ideje felállni és mozogni. Mindennap összeállítja a felhasználó egészségadatait megtett lépés, elégetett kalória és pulzusérték tekintetében, és az adatokat elemezve javaslatot tesz az életmód változtatásra, valamint segít a megfelelő szokások kialakításában. 

Bővebb információ a Huawei Watch GT 2 okosóráról itt olvasható

Ezt is szeretjük