Hosszú Katinka új munkája: ez a tévécsatorna szerződtette le

A háromszoros olimpiai bajnok úszónő ugyan nem versenyez a párizsi olimpián, de fontos feladatot kapott az ötkarikás játékok alatt.

Hosszú Katinka az Eurosporton
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Hosszú Katinka nem jutott ki a párizsi olimpiára, ugyanakkor nagyon fontos szerepe lesz az ötkarikás játékok ideje alatt. A 2024. évi nyári játékok nyitóünnepségét július 26-án, a zárót augusztus 11-én tartják.

Hosszú Katinka az Eurosporton 

Az Eurosport fellebbentette a fátylat a 2024-es párizsi olimpiai játékok világszínvonalú szakértői seregéről. 12 év után először térnek vissza Európába az olimpiai játékok. Nehéz olyan elismert sportolókból álló csapatot elképzelni, amely alkalmasabb lehetne arra, hogy Európa-szerte közvetítse a játékok izgalmait a rajongók számára.

A Warner Bros. Discovery (WBD) részeként első olimpiáját ünneplő Eurosport 47 piacon, 19 nyelven közvetíti majd a 2024-es párizsi olimpiai játékokat a Maxon, valamint televíziós közvetítések során a Eurosport csatornáin. 

pasztory-dora-hosszu-katinka
Fotó: MAX

Az Eurosport a lokális piacokon található stúdiói mellett Párizs szívéből, az ikonikus nevezetességek mellől, lenyűgöző helyszínekről, valamint a WBD House hamisítatlan párizsi tetőtéri stúdiójából is tudósít majd. A Max lesz lesz az egyedüli hely, ahol minden pillanatot élőben nézhet a közönség.

A kiemelkedő szakértők széles körű listáján két magyar is szerepel, Hosszú Katinka és Pásztory Dóra. 

Hosszú Katinka (úszás): háromszoros olimpiai aranyérmes, egyszeres olimpiai ezüstérmes, 26-szoros világbajnok (9-szer 50 méteres, 17-szer 25 méteres medencében), 20-szoros világcsúcstartó. Ő volt az első úszó (férfi vagy nő), aki egyszerre mind az öt vegyesúszó-számban világrekordot tartott (100, 200 és 400 méteren rövid pályán, 200 és 400 méteren 50-es medencében). A magyar országos rekordok (25 és 50 méteres medencében) kétharmadát ő tartja, szám szerint 21-et. Hosszú a jelenlegi világcsúcstartó 25 méteres medencében 100 és 200 méter háton és vegyesen, továbbá 50-es medencében 200 méter vegyesen, azaz összesen öt számban.  

pasztory-dora
Fotó: MAX

Pásztory Dóra (úszás): egyéni úszásra specializálódott, már visszavonult paralimpiai úszó, aki Athénban és Sydney-ben versenyzett, és öt olimpiai érmet nyert - két aranyat, két ezüstöt és egy bronzot. Egy arany- és egy bronzérmet nyert a 2002-es Mar del Plata-i világbajnokságon is.

A 49 éves Egerszegi Krisztina friss fotón: így öleli az úszónőt Darnyi Tamás

Egerszegi Krisztinával és Darnyi Tamással egy másik úszó olimpiai bajnok, Risztov Éva posztolt közös képet.

Elolvasom

Cover-fotó: Profimedia

DOGZ Fesztivál a Városligetben!

Szeptember 7-én kutyás bemutatókkal, falkasétával, izgalmas előadásokkal, tanácsadással és gyerekprogramokkal vár mindenkit az év legnagyobb kutyás rendezvénye. Regisztráció az ingyenes rendezvényre.

Promóció

Ezt is szeretjük