Hegyi Barbara elárulta, mi hozza még mindig lázba
A színésznővel készült interjúból kiderül!
A temperamentumos színésznő nem rejtegeti rajongása tárgyát.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Hegyi Barbara egy igazi temperamentumos színésznő, akinek erőteljes személyisége a konyhában is teret követel magának. Ahogy az interjú során fogalmazott: még mindig lázba hozza, ha főzhet. Nem tud ellenállni a friss alapanyagok csábításának, az olaj sercenésének, a sütő melegének, valamint a roppanós zöldségek, zamatos húsok hívásának.

- Főzős műsorokban is feltűnik, mindenki tudja Önről, hogy szereti a jó ételeket. Mi a véleménye az itthoni gasztronómia világának alakulásáról?

- Az elmúlt 20 évben szerintem nagyon sokat fejlődött a hazai gasztronómia - kezd neki, miközben Marco Pierre White szakácskönyvét lapozgatja csillogó szemmel, átszellemülten. - Pedig nehéz ám minket megváltoztatni. De ha most megnézed, milyen alapanyagok és milyen választékban érhetők el akár már a szupermarketekben is, akkor egyértelműen pozitív irányba fejlődik az otthoni főzés kultúrája, és ez jó! Mert ezáltal nyitottabbá is válunk. Az pedig egész egyszerűen szuper jó dolog, hogy jövőre olyan rangos esemény lesz nálunk, mint a Bocuse d'Or.

- Követi a külföldi sztárséfeket? Milyennek látja őket?

- Jamie-ben szeretem a közvetlenségét, Gordont is bírom, de bevallom, néha nekem kicsit túl sok. Talán Heston Blumenthalt a legnehezebb hová tennem, nem mondom, hogy elmebeteg, de hogy nagyon rá van kattanva erre az egészre, az biztos.

- Mautner Zsófival is főzött együtt a kamerák előtt. Jó élmény volt?

- El tudod azt képzelni, milyen, amikor két verbálisan meglehetősen erős nő, akik ráadásul imádnak főzni, egy konyhában összetalálkoznak? - kérdezi, és már mondja is a választ. - Ezer dologról tudtunk beszélni, és ezer dolog irányába is ment a beszélgetés. Nagyon jól éreztem magam, szerintem a technikusoknak sokkal nehezebb dolguk volt, annyit beszéltünk és nevettünk.

Készítsd el te is Hegyi Barbara receptjét!

Ha kíváncsi vagy, hogy készíti Hegyi Barbara a bazsalikomos-kapris csirkemájat, akkor lapozd fel a goodfood magazin áprilisi számának 95. oldalát.

A hároméves goodfood magazin emellett még sok más finomságot is tartogat, többek között Gordon Ramsay konyhájából. Készülj a húsvétra te is a sztárséf mesterfogásaival és a tavasz ízeivel!

- A tavaly ősszel megjelent szakácskönyvében menükbe rendezte az ételeket, ami szokatlan struktúra ennél a könyvtípusnál. Miért választotta ezt a megoldást?

- Igazából adta magát, hogy különféle alkalmak köré csoportosítsam az ételeket. Mert helyzet, alkalommá tehető helyzet sok van, és ilyenkor a legkülönfélébb emberek ülnek egy asztalhoz, akiknek az ízlése nem feltétlenül egyezik, illetve nem mindenki eszik meg mindent. De azt például tudom, hogy akartam, hogy a Mami sólete szerepeljen benne, mert szerettem volna továbbadni az utókornak.

Ezt is szeretjük