Az HBO új magyar sorozatában Mácsai Pál és Thuróczy Szabolcs is játszik: íme, a szereplők
Az HBO új, magyar, saját gyártású sorozatában, A besúgóban színészlegendák és ifjú tehetségek is szerepelnek.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Március eleje óta forog az HBO új, magyar, saját gyártású sorozata, A besúgó, amelyben a friss, ifjú tehetségek mellett jól ismert arcok is feltűnnek. A nyolcrészes sorozat író-rendezője Szentgyörgyi Bálint, a további rendezői Mátyássy Áron és Miklauzic Bence.

Szerepel benne az Aranyélet sztárja, Thuróczy Szabolcs és a Terápia főszereplője, Mácsai Pál, valamint az Oscarra nevezett Akik maradtak fiatal szereplője vagy A Tanár egyik rosszfiúja is. 

A besúgó: az HBO új, magyar, saját gyártású sorozata

A történet 1985-ben játszódik: a kommunista Magyarország a politikai változások küszöbén áll. A húszéves Geri szíve tele van izgalommal és várakozással; Budapestre költözik, hogy a Gazdaságtudományi Egyetemen tanuljon. Kollégiumi élete első napján csatlakozik egy csapat demokratikus ellenzéki fiatalhoz, akik tüntetéseket szerveznek a kommunista rendszer ellen. A csoportot Száva Zsolt, a karizmatikus fiatal diák vezeti, aki hamarosan Geri legjobb barátja lesz. A vidéki srác élete egy pillanat alatt megváltozik a gyönyörű lányok, bulik és politikai viták hatására.

Geri azonban súlyos titkot őriz. Az Állambiztonság besúgója, akinek nincs választása: ha életben akarja tartani súlyosan beteg öccsét, akkor szüksége van az állam által biztosított gyógyszerre...  

A cikk az ajánló után folytatódik

A sorozat fiatal szereplői között található Váradi Gergely (Guerilla, Fekete kecske), Patkós Márton (Napszállta, Kincsem), Szász Júlia (Seveled, Bátrak földje), Szőke Abigél (Akik maradtak) mellett a sorozatban fontos szerephez jut Lengyel Benjámin (Űrpiknik, Szép csendben), Varga Ádám (A Tanár, Alvilág, Viharsarok), Hermányi Mariann (Toxikoma), Borbély Richárd (Korhatáros szerelem, Mintaapák), Márkus Luca (Egynyári kaland, Drága örökösök) és Vas Judit Gigi. 

Az idősebb korosztályt képviseli az Aranyélet Miklósi Attilája, Thuróczy Szabolcs, a Kossuth- és Jászai Mari-díjas Mácsai Pál, a Terápia főszereplője, a hosszú évek és nemzetközi karrier után nemrég hazaköltözött Funtek Frigyes (A nagyenyedi két fűzfa, Eszmélés, Randevú Budapesten), továbbá Ördög Tamás, Radnay Csilla (Nyitva), Szabó Simon (Megdönteni Hajnal Tímeát), Gyabronka József (Lajkó - Cigány az űrben, Kincsem), Znamenák István (Aranyélet, Terápia, Drakulics elvtárs) és Hajdú Szabolcs (Ernelláék Farkaséknál).

Képes összeállításunkban megnézheted, kik az HBO új, magyar, saját gyártású sorozata, A besúgó fontos szereplői. 

Ezt is szeretjük