A 74 éves Hámori Ildikó kifinomult szépség: sztárok Deák Kristóf új filmjének premierjén

Hámori Ildikó is szerepel az Oscar-díjas Deák Kristóf első mozifilmjében, Az unokában, amit az unokázós csalás ihletett.

hamori-ildiko-unoka-premier-femina-profimedia-cover
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hámori Ildikó Kossuth - és Jászai Mari-díjas színésznő hetven fölött is a színpadon, illetve a filmvásznon érzi magát a legjobban. 2020-ban a Pilátus című filmben tűnt fel, 2022-ben pedig Az unoka című alkotásban örülhetnek neki a nézők. 

2021 decemberében hozzá hasonló nagy sztárokkal együtt jelent meg az utóbbi alkotás díszbemutatóján. Az unokát az Oscar-díjas rendező, Deák Kristóf készítette, a forgatókönyvet is maga írta. Neki köszönhetjük a Mindenki című alkotást, ezért nyerte el annak idején a világ legrangosabb filmes díját. A filmet 2022. január 6-ától lehet megnézni a moziban. 

Hámori Ildikó Az unoka premierjén

Az unoka című filmet Deák Kristóf nagypapája, illetve egy hírhedt bűncselekménytípus, az úgynevezett “unokázós csalás” ihlette. Ennek lényege, hogy a csaló azzal hívja fel az áldozatot, jellemzően egy idős nagymamát vagy nagypapát, hogy az unokájának autóbalesete volt, a károkat pedig azonnal meg kell térítenie. A mit sem sejtő nagyszülő mindvégig azt hiszi, valóban az unokájával beszél, így a segítségére siet, és minden pénzét elviszi a csalókhoz. 

Szinetár Dóra kifinomult szépségű édesanyja, Hámori Ildikó mellett még több legendás hazai színész és színésznő kapott szerepet a filmben, így Tordai Teri, Pogány Judit,  Jordán Tamás, Papp János, Baranyi László és Mikó István. A fiatalabb színészgenerációt Blahó Gergő, Döbrösi Laura, Jászberényi Gábor és Bárdos Judit képviseli a filmben.

Képes összeállításunkban megnézheted Hámori Ildikót, a többi magyar színészlegendát és a fiatal szereplőket a vörös szőnyegen.

Cover: Profimedia/Trenka Attila

Ezt is szeretjük