Így néz ki most a Gyerekrablás a Palánk utcában sztárja
Léner András a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb magyar ifjúsági filmjének gyerekszereplője volt.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az Gyerekrablás a Palánk utcában a nyolcvanas évek egyik legnépszerűbb ifjúsági filmje volt, melyben a főbb szerepeket gyerekek játszották - olyan nagy színészek mellett, mint Bánsági Ildikó vagy Koltai Róbert.

A történet középpontjában lévő Kondor család legifjabb tagját, Lajcsit a szöszke Léner András keltette életre, aki huncut mosolyával és helyes arcával könnyedén belopta magát a nézők szívébe.

Gyerekszínészként kezdte

Az 1972-es születésű gyereksztárnak fiatalsága ellenére nem ez volt az első szerepe, ugyanis játszott az 1982-es Telefonpapa, illetve a két évvel későbbi Legyél te is Bonca! című ifjúsági filmekben is.

A cuki kisfiúból a Palánk utca forgatása óta eltelt 25 év alatt komoly felnőtt lett, akinek a színjátszás ma is fontos szerepet tölt be az életében.

Színházrendező lett

1997-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetem színházrendező szakán, jelenleg az intézetben tanít tanársegédként, a Táncművészeti Egyetemen pedig óraadó tanárként dolgozik.

A tanítás mellett rengeteget rendez, tagja volt a kaposvári Csiky Gergely Színháznak, dolgozott a Madách Színházban és a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színházban is.

2007 óta a Budapesti Kamaraszínház vezető rendezője, nevéhez olyan darabok fűződnek, mint A kékszakállú herceg vára vagy Az ifjúság édes madara.

Legutóbbi bemutatója a 2010. márciusi A királyasszony lovagja a Tháliában.

Ezt is szeretjük