Linda volt a 80-as évek sorozatsztárja - Görbe Nóra 62 évesen is fantasztikusan néz ki
Görbe Nórát a Linda című sorozatban zárta az ország a szívébe.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ki ne emlékezne a kotnyeles és harcias Veszprémi Lindára a Linda című sorozatból? A legendás karaktert, aki szinte minden egyes ütésekor sikoltott egyet, Görbe Nóra alakította. A színésznő 25 éves volt, amikor 1981-ben megkapta a szerepet, a sorozatot végül 1984-ben tűzte műsorra a Magyar Televízió, és 1990-ig sugározták. Később több tévéadó is ismételte a népszerű szériát, például az RTL Klub, a VIASAT3 és a Duna TV.

Görbe Nóra a Hot! magazin áprilisi számában elárulta, hogy a '70-es évek végétől a '90-es évekig rengeteg tévéjátékban és filmben kapott szerepet. Akkori férjével, Gát György filmrendezővel közben családot alapítottak, két gyerekük született, Anna, aki már 36 éves, és Marci, aki 30 esztendős. A színésznő állandóan úton volt, a forgatások, a színházi szerepek és a szinkronizálások mellett a Bojtorján együttessel is járta az országot 13 éven át. Az ezredfordulón a 112 című bűnügyi műsor háziasszonya lett a Magyar Televízióban, emellett ekkortájt forgatták a Linda sorozat új részeit, melyeket 2002-ben mutattak be.

A 62 éves sztár napjainkban is remek formában van, éveket letagadhatna bátran a korából. A lapnak elmondta, hogy most is felismerik az utcán.

- A két végletet mondom csak. Az egyik az "Ó, maga semmit sem változott!", a másik a "Jaj, csak a hangjáról ismertem meg!". Hogy nem őszülök, az genetikai adottság, kicsit sem az én érdemem. Nyilván változtam az elmúlt harminc évben, de a lehetőségek szerint persze, azért igyekszem tartani a formámat - mondta.

Elmondta azt is, második férje 2016-ban hunyt el, sokáig gyászolta fogorvos kedvesét, utazni is jó darabig képtelen volt. 2018 karácsonyán ment először külföldre a tragédia óta, Kubában pihent.

Görbe Nóra a 2017-es Tékasztorik film egyik főszereplője volt, az alkotók pedig tervezik a folytatást, melyben várhatóan a színésznő is benne lesz. Olykor hívják műsorokba is, nemrég Jakupcsek Gabriella műsorában szerepelt, de ezzel be is éri.

Annyi stresszt éltem meg, olyan hosszú időn át, hogy most igyekszem inkább pihenni. Élvezem, hogy végre nem kell megfelelnem senkinek!

A színésznőről korábban azt írták, hogy egy fiatalabb férfi mellett tudná elképzelni magát, ám ezt cáfolta. Jól érzi magát egyedül, ha az élete hátralevő részét szingliként éli le, az sem zavarná.

Így festenek a Szomszédok színésznői

Emlékszel Mágenheim Julira, Vágási Jutkára vagy Janka nénire? Mutatjuk, mennyit változtak a Szomszédok női sztárjai.

Ezt is szeretjük