A magyar színésznőt az Oscar-jelölés tette ismertté – Pedig már 20 éve a pályán van
Szamosi Zsófi a GLAMOUR Women of the Year-jelölése kapcsán mesélt fontos szerepeiről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Idén 11. alkalommal díjazza hazánk inspiráló és tehetséges nőit a GLAMOUR. Összesen hat kategóriában vehetik majd át az olvasók kedvencei a győzteseknek járó elismeréseket a március 8-ai  GLAMOUR  Women of the Year gálán. A jelöltek között többen második, sőt van, aki harmadik alkalommal esélyes a címre: Döbrösi Laura és Farkas Franciska is izgulhatott már egyszer. A színésznő kategória jelöltjei között találjuk még Jakab Julit, Jordán Adélt és az Oscar-gálán is tündöklő Szamosi Zsófit is.

Az öt tehetséges magyar színésznő közül többen is egy-egy karrierjüket meghatározó szerepnek köszönhetik ismertségüket.

szamosi zsófia
Fotó: Glamour

Szamosi Zsófi édesanyja, a tavaly elhunyt Cserje Zsuzsa színházi ember volt, így igen korán megismerhette ezt a különleges világot, azonban még most is nehezen hiszi el, hogy azzal foglalkozhat, amit a legjobban szeret. Az Oscar-díjas Mindenki énektanárnőjeként lett ismert, de a sikert szerinte egy másik szerepe hozta meg számára.

- Lassan 20 éve vagyok a pályán, de néha még most is rácsodálkozom, hogy én tényleg színésznő vagyok! Az lehetek, amiről álmodtam. Sokaknak ez nem adatik meg, ezért nagyon hálás vagyok a sorsnak. A pályám elején kevés önbizalmam volt, rengeteget marcangoltam magam. Ha magabiztosabb vagyok, akkor talán a karrierem is gyorsabban beindul, de az önbizalomért meg kellett küzdenem. Sokan gondolják, hogy az Oscar-díjas Mindenki hozta meg a várva várt sikert, de a sorsfordító alakításom egy másik szerep, a Terápia című sorozatban Petra karaktere volt – árulta el a 41 éves színésznő.

Jordán Adél már kiskorában tudta, hogy színházban fog dolgozni. Akár ügyelőként, kellékesként vagy súgóként is el tudta volna képzelni magát, végül színésznő lett belőle. Elmondása szerint szakmájában az első sorsfordító élmény az volt, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Máté Gábor és Horvai István osztályába került. Ennek köszönhetően éveken át egy fantasztikus közösség tagja lehetett.

Farkas Franciska édesanyja elmondása alapján már háromévesen sztár akart lenni. Tagja volt a Harlekin Bábszínháznak, majd később két fontos szerep is megtalálta őt. Az Aranyélet című sorozat és a Viktória című film is sorsfordító lehetőség volt a számára.

farkas franciska
Fotó: Glamour

- A Viktória volt az első szerepem. Amikor megnyertem a legjobb színésznőnek járó díjat a Los Angeles-i Magyar Filmfesztiválon, még nem fogtam fel, hogy mi is történik velem. Amikor az Aranyéletért megkaptam a Televíziós Újságírók Díját a legjobb mellékszereplő kategóriában, akkor már éreztem, hogy igen, színésznő vagyok – emlékezett vissza a 34 éves tehetség.

Döbrösi Laura, az Aranyélet című sorozat Mirája még most is nagyon fiatal, de már egy egész ország ismeri. Egészen kiskorától foglalkozik színjátszással, a versmondó versenyektől a diákszínjátszókig mindig a színpadon állt.

- Először 15 éves koromban a Vígszínház színpadán kaptam észbe, hogy talán valami komoly dolog történik. Aztán jöttek a filmek. A Félvilág és az Aranyélet szinte egyszerre történt, akkor kezdtek színésznőként emlegetni. Mára nagy nehezen én is elhiszem, hiszen a színjátszás tölti ki a napjaimat, ebből élek, de azért továbbra is van B-tervem” – mesélte a 26 éves színésznő.

A Saul fiából és a Napszálltából ismert Jakab Juli hivatása ellenére az életben nagyon zárkózott ember. Éppen ezért is szereti a színészetet, ahol mindig más karaktert formálhat meg, így egy-egy szerepben rendre kinyílik.

- Az életben eléggé zárkózott vagyok, így engem lepett meg a legjobban, amikor azon kaptam magam, hogy mennyire felszabadulttá tesz a kamera. Jakab Juli nem szereti magát mutogatni, de ha valaki más lehetek, rengeteg energia szabadul fel bennem, így sokat tudok mutatni a karakterből.

Az öt tehetséges színésznőre és a további kategóriák jelöltjeire 2019. március 7-ig lehet szavazni a GLAMOUR Women of the Year versenyén, a GLAMOUR weboldalán.

A cikk az ajánló után folytatódik

A 2019-es GLAMOUR Women of the Year kategóriák és jelöltjeik 

Divattervezők 

Cakó Kinga CAKO, Polgár Diána DYAN, Sármán Nóra NORA SARMAN, Tóth Melinda DAIGE, Zsigmond Dóra DORA ZSIGMOND

Színésznők

Döbrösi Laura, Farkas Franciska, Jakab Juli, Jordán Adél, Szamosi Zsófi

Énekesnők

Dallos Bogi, Lábas Viki, Pátkai Rozina, Sena Dagadu, Schoblocher Barbara

Vállalkozók 

Eöttevényi Zsófia KONFETTI&CO, Jagasics Hedvig SUGARBIRD, Oszláczi Réka CREPPY PALACSINTAHÁZ, Palánki Gabriella KAP, Tomán Szabina TOMAN DIET

Közösségimédia-sztárok

Annoni Zita, Kovács Dorottya (Cloe From The Woods), Sirokai Diána, Sydney van den Bosh, Weisz Fanni

Lakberendezők

Bertóty Eszter, Fekete Dóra, Pesti Gabriella, Vátyi Erika, Zai Viki

Az év hősnője

Miklós Melinda, a Nyitottak vagyunk ügyvezetője

Ezt is szeretjük