Geszti Péter élete képekben
Nézd meg, hogyan lett a szavak virtuózából az X-Faktor mentora, édesapa és legújabban GESZTI.

Dia


            	Létvágy című új album
            	GESZTI néven jegyzi legújabb projektjét, melyben 11 remek hangú magyar énekessel és énekesnővel hallható együtt a Gringo Sztár zenekarának kíséretével. A dalok szövegeit kivétel nélkül Geszti írta, majd megkereste minden dalhoz a legjobb hangot, azt, akihez a leginkább illik az adott dal.
            	Hallgasd meg te is élőben a lemezbemutatón 2016 március 4-én az Akvárium Klubban. Jegyeket online ide kattintva tudsz venni!

Létvágy című új album

GESZTI néven jegyzi legújabb projektjét, melyben 11 remek hangú magyar énekessel és énekesnővel hallható együtt a Gringo Sztár zenekarának kíséretével. A dalok szövegeit kivétel nélkül Geszti írta, majd megkereste minden dalhoz a legjobb hangot, azt, akihez a leginkább illik az adott dal.

Hallgasd meg te is élőben a lemezbemutatón 2016 március 4-én az Akvárium Klubban. Jegyeket online ide kattintva tudsz venni!

Dia

 	Szomorú indulás 	Édesapja - aki dramaturgként és rádiós szerkesztőként is dolgozott - korán elhunyt. Fotója nyitókép volt Geszti mobilján, egészen 2009. február elsejéig, amikor megszületett kislánya, Geszti Sára Lujza, és elfoglalta a kiváltságos helyet. 	Az 1964-ben született Péter nővérét is korán elveszítette, a tragédia után testvére négy gyermekét szinte sajátjaként nevelte és segítette. 	Kapcsolódó cikk: 	Geszti Péter családja talpra állt a tragédia után »

Szomorú indulás

Édesapja - aki dramaturgként és rádiós szerkesztőként is dolgozott - korán elhunyt. Fotója nyitókép volt Geszti mobilján, egészen 2009. február elsejéig, amikor megszületett kislánya, Geszti Sára Lujza, és elfoglalta a kiváltságos helyet.

Az 1964-ben született Péter nővérét is korán elveszítette, a tragédia után testvére négy gyermekét szinte sajátjaként nevelte és segítette.

Kapcsolódó cikk:
Geszti Péter családja talpra állt a tragédia után »

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Dia

	Márta néni	Édesanyja az egykori Sláger Rádióban befutott, markáns humorú Márta néni, aki a médiaismertség előtt külkereskedőként tevékenykedett. A szókimondó, rendkívül intelligens Márta néni szövegelésben és eredetiségben talán még a fián is túltesz.

Márta néni

Édesanyja az egykori Sláger Rádióban befutott, markáns humorú Márta néni, aki a médiaismertség előtt külkereskedőként tevékenykedett. A szókimondó, rendkívül intelligens Márta néni szövegelésben és eredetiségben talán még a fián is túltesz.

Dia

	Mézga Aladártól Sidig: számtalan karakter	Geszti Péter pályafutását gyermekszínészként kezdte. Szerepelt többek között az 1978-ban készült Ebéd és a Zokogó majom című filmekben, sorozatokban, azonban országos ismertségre a Mézga család rajzfilmsorozat Aladárjának szinkronhangjával tett szert. A mai gyerekek a Jégkorszak trilógia Sidjeként és a 2005-ben készült Pál utcai fiúk mesélőjeként, Az Ötödik elem rajongók pedig Ruby Rhod, azaz Chris Trucker magyar hangjaként hallhatták.

Mézga Aladártól Sidig: számtalan karakter

Geszti Péter pályafutását gyermekszínészként kezdte. Szerepelt többek között az 1978-ban készült Ebéd és a Zokogó majom című filmekben, sorozatokban, azonban országos ismertségre a Mézga család rajzfilmsorozat Aladárjának szinkronhangjával tett szert. A mai gyerekek a Jégkorszak trilógia Sidjeként és a 2005-ben készült Pál utcai fiúk mesélőjeként, Az Ötödik elem rajongók pedig Ruby Rhod, azaz Chris Trucker magyar hangjaként hallhatták.

Dia

	Szövegelő, műsorvezető	1989-ben szerzett diplomát az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának magyar-történelem szakán. Már főiskolásként dalszövegeket írt a nyolcvanas évek legnépszerűbb fiúbandája, az Első Emelet számára. Televíziós karrierjét a Rockstúdió, majd az Ász című tehetségkutató műsor vezetésével kezdte 1989-ben, és 1992-ben folytatta a Megáll az ész című produkcióval.	Kapcsolódó sztárlexikon:	Ilyen volt, ilyen lett: Geszti Péter »

Szövegelő, műsorvezető

1989-ben szerzett diplomát az ELTE Tanárképző Főiskolai Karának magyar-történelem szakán. Már főiskolásként dalszövegeket írt a nyolcvanas évek legnépszerűbb fiúbandája, az Első Emelet számára. Televíziós karrierjét a Rockstúdió, majd az Ász című tehetségkutató műsor vezetésével kezdte 1989-ben, és 1992-ben folytatta a Megáll az ész című produkcióval.

Kapcsolódó sztárlexikon:
Ilyen volt, ilyen lett: Geszti Péter »

Fotó: Rlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Dia

 	Zenész, rapper = Rapülők 	1992-ben megalakította az Első Emelet két emblematikus zenészével, Berkes Gáborral és Szentmihályi Gáborral a Rapülők rapzenekart. A trió először viccből gyártott rapdalokat, a siker azonban rögtön a slágerlisták élére sodorta őket. 1992 és 1994 között két albumot adtak ki, a Rapülőket és a Rapetát, mindkettő gyémántlemez lett. A csapat két év után, 1994-ben a csúcson hagyta abba a zenélést. 	Kapcsolódó cikk: 	Brutálisan arcon rúgták! Kis híján megvakult Geszti Péter »

Zenész, rapper = Rapülők

1992-ben megalakította az Első Emelet két emblematikus zenészével, Berkes Gáborral és Szentmihályi Gáborral a Rapülők rapzenekart. A trió először viccből gyártott rapdalokat, a siker azonban rögtön a slágerlisták élére sodorta őket. 1992 és 1994 között két albumot adtak ki, a Rapülőket és a Rapetát, mindkettő gyémántlemez lett. A csapat két év után, 1994-ben a csúcson hagyta abba a zenélést.

Kapcsolódó cikk:
Brutálisan arcon rúgták! Kis híján megvakult Geszti Péter »

Dia

 	Film, színház, muzsika 	1990-től 1995-ig a Danubius Rádió zenei programjainak műsorvezetője. 1996-ban mutatta be a Pesti Színház Békés Pál íróval és Dés László zeneszerzővel közösen írt musicaljét, a Dzsungel könyvét, melyet a mai napig teltházzal játszanak az ország több színházában. Az ebből készült hangfelvétel platinalemez lett. 	Közreműködött a Figaró házassága, a Harold és Maude, A nő kilencszer és az Oxigén című színházi alkotásokban is, valamint több nagysikerű mozifilm betétdalának szövege köszönhető neki.  Az 1999-ben vetített Kalózok című filmben számos szerepben kipróbálhatta magát.

Film, színház, muzsika

1990-től 1995-ig a Danubius Rádió zenei programjainak műsorvezetője. 1996-ban mutatta be a Pesti Színház Békés Pál íróval és Dés László zeneszerzővel közösen írt musicaljét, a Dzsungel könyvét, melyet a mai napig teltházzal játszanak az ország több színházában. Az ebből készült hangfelvétel platinalemez lett.
Közreműködött a Figaró házassága, a Harold és Maude, A nő kilencszer és az Oxigén című színházi alkotásokban is, valamint több nagysikerű mozifilm betétdalának szövege köszönhető neki.  Az 1999-ben vetített Kalózok című filmben számos szerepben kipróbálhatta magát.

Dia

	Jazz+Az	Az egykori szövegmondó kisiparos segítségével 1998-ban megalakult a Jazz+Az. Három tehetséges énekesnővel - Behumi Dorottya, Kozma Orsi és Váczi Eszter - az elő-, és Dés Lászlóval a háttérben azonnal berobbantak a magyar popzenei életbe. Az együttes 2000-es fennállásig három nagy sikerű lemezt adott ki: Kalózok, Egynek jó, Ez meg mi?!.

Jazz+Az

Az egykori szövegmondó kisiparos segítségével 1998-ban megalakult a Jazz+Az. Három tehetséges énekesnővel - Behumi Dorottya, Kozma Orsi és Váczi Eszter - az elő-, és Dés Lászlóval a háttérben azonnal berobbantak a magyar popzenei életbe. Az együttes 2000-es fennállásig három nagy sikerű lemezt adott ki: Kalózok, Egynek jó, Ez meg mi?!.

Dia

	Első házassága nem sikerült	Gryllus Dorka színésznőt 2001-ben vette feleségül, kiforrott, összetartó kapcsolat volt az övék. Öt év házasság után azonban elváltak, Péter elmondása szerint Dorka még a karrierjét építette, míg Geszti már családra, gyerekekre, sok-sok együtt töltött időre vágyott. A válás után is megmaradt jó kapcsolatuk, több nyilatkozatban említik, hogy mind Márta nénivel, mind Péterrel a mai napig támogatják egymást.	 

Első házassága nem sikerült

Gryllus Dorka színésznőt 2001-ben vette feleségül, kiforrott, összetartó kapcsolat volt az övék. Öt év házasság után azonban elváltak, Péter elmondása szerint Dorka még a karrierjét építette, míg Geszti már családra, gyerekekre, sok-sok együtt töltött időre vágyott. A válás után is megmaradt jó kapcsolatuk, több nyilatkozatban említik, hogy mind Márta nénivel, mind Péterrel a mai napig támogatják egymást.
 

Dia

 	Arcoskodik 	Az ARC Kft.-t 1999-ben alakította Bakos Gábor és Fatér Barna képzőművészekkel. Az inspiráló ötletet a világhírű Toscani reklámfotós adta számukra, aki a reklámban túlmutatott a kommersz tartalmon, és a híressé vált Benetton óriásplakátokon keresztül megrázó társadalmi problémákra is felhívta a figyelmet. 2000 óta minden évben megrendezik az ARC kiállítást, melynek keretei között a civil alkotók köztéri plakátokon megvalósított munkái népesítik be három héten keresztül a budapesti Felvonulási teret.

Arcoskodik

Az ARC Kft.-t 1999-ben alakította Bakos Gábor és Fatér Barna képzőművészekkel. Az inspiráló ötletet a világhírű Toscani reklámfotós adta számukra, aki a reklámban túlmutatott a kommersz tartalmon, és a híressé vált Benetton óriásplakátokon keresztül megrázó társadalmi problémákra is felhívta a figyelmet. 2000 óta minden évben megrendezik az ARC kiállítást, melynek keretei között a civil alkotók köztéri plakátokon megvalósított munkái népesítik be három héten keresztül a budapesti Felvonulási teret.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Dia

	Boldog férj és apuka	Feleségével, Ditz Edittel 2000-ben találkoztak először, amikor a szöveggyáros a Danubius Rádió zenei programjainak műsorvezetőjeként, Ditz Edit pedig ugyanitt kommunikációs igazgatóként dolgozott. A hajdani munkakapcsolatból és ellenszenvből 2006-ban mindent elsöprő, elmélyült szerelem lett. 2008-ban házasodtak össze, és 2009. február elsején megszületett első gyermekük, Sára Lujza, majd 2011 márciusában Lenke Róza is a világra jött.	Kapcsolódó cikk:	Megható vallomás! Geszti Péter imádattal csüng kislányán »	 

Boldog férj és apuka

Feleségével, Ditz Edittel 2000-ben találkoztak először, amikor a szöveggyáros a Danubius Rádió zenei programjainak műsorvezetőjeként, Ditz Edit pedig ugyanitt kommunikációs igazgatóként dolgozott. A hajdani munkakapcsolatból és ellenszenvből 2006-ban mindent elsöprő, elmélyült szerelem lett. 2008-ban házasodtak össze, és 2009. február elsején megszületett első gyermekük, Sára Lujza, majd 2011 márciusában Lenke Róza is a világra jött.

Kapcsolódó cikk:
Megható vallomás! Geszti Péter imádattal csüng kislányán »
 

Dia

 	Edit nemcsak szép, de okos is 	Ditz Edit a Janus Pannonius Tudományegyetem angol irodalom-spanyol szakán, majd a Budapesti Közgazdasági Egyetem nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakán végzett. Nemzetközileg is elismert borakadémikus és kommunikációs szakember.

Edit nemcsak szép, de okos is

Ditz Edit a Janus Pannonius Tudományegyetem angol irodalom-spanyol szakán, majd a Budapesti Közgazdasági Egyetem nemzetközi gazdasági kapcsolatok szakán végzett. Nemzetközileg is elismert borakadémikus és kommunikációs szakember.

Dia

 	Az X-Faktor mentora 	Az RTL Klub 2010-ben indította útjára zenei tehetségkutató műsorát, az X-Faktort, melyben Geszti Péter is mentor lett. Geszti az indulás évében a lányokat, 2011-ben a csapatokat, 2012-ben a fiúkat, 2013-ban a 25 év felettieket mentorálta. Az utóbbi két kategóriából került ki a harmadik és negyedik széria győztese, Oláh Gergő illetve Danics Dóra. Geszti 2013 decemberében, a győzelem megünneplése után bejelentette, nem lesz mentor a következő évadban.

Az X-Faktor mentora

Az RTL Klub 2010-ben indította útjára zenei tehetségkutató műsorát, az X-Faktort, melyben Geszti Péter is mentor lett. Geszti az indulás évében a lányokat, 2011-ben a csapatokat, 2012-ben a fiúkat, 2013-ban a 25 év felettieket mentorálta. Az utóbbi két kategóriából került ki a harmadik és negyedik széria győztese, Oláh Gergő illetve Danics Dóra. Geszti 2013 decemberében, a győzelem megünneplése után bejelentette, nem lesz mentor a következő évadban.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Dia

	Ezerrel nyüzsög	A mai napig ír dalszövegeket Zsédának, az Első Emeletnek, Rúzsa Magdinak, 2005-ben megajándékozta a Magyarország nevű dallal Oláh Ibolyát. 2007-ben létrehozta a Nemzeti Vágta elnevezésű országimázs fesztivált, amelyet azóta minden évben megrendeznek. 1990-től 2005-ig az Akció Reklámügynökség kreatív igazgatója, számos Aranypenge-díj nyertese. 2008-ban ötletadóként vett részt a Médiaunió megalakításában.

Ezerrel nyüzsög

A mai napig ír dalszövegeket Zsédának, az Első Emeletnek, Rúzsa Magdinak, 2005-ben megajándékozta a Magyarország nevű dallal Oláh Ibolyát. 2007-ben létrehozta a Nemzeti Vágta elnevezésű országimázs fesztivált, amelyet azóta minden évben megrendeznek. 1990-től 2005-ig az Akció Reklámügynökség kreatív igazgatója, számos Aranypenge-díj nyertese. 2008-ban ötletadóként vett részt a Médiaunió megalakításában.

Fotó: Rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence

Dia

	Gringo Sztár	2011-ben gondolt egyet, és új együttest alapított: a Gringo Sztár első lemeze, a Pálinka Sunrise októberben került a boltok polcára. Sajátos megfogalmazása szerint a két énekesnővel kozmopuritán zenét játszanak, mely a reggae, a dzsessz, a rap, a pop, az elektronikus zene, a ska és a balkáni népzene egyvelegéből áll össze.	 

Gringo Sztár

2011-ben gondolt egyet, és új együttest alapított: a Gringo Sztár első lemeze, a Pálinka Sunrise októberben került a boltok polcára. Sajátos megfogalmazása szerint a két énekesnővel kozmopuritán zenét játszanak, mely a reggae, a dzsessz, a rap, a pop, az elektronikus zene, a ska és a balkáni népzene egyvelegéből áll össze.
 

Ezt is szeretjük
Fotó: