Gáspár Bea 30 év után öntött tiszta vizet a pohárba - Győzike eddig tévedésben élt
A Bea konyhája 2. nem csak recepteket tartalmaz, Gáspár Bea érdekes családi sztorikat is megoszt az olvasókkal.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Gáspár Bea és Gáspár Győző hazánk egyik legismertebb házaspárja, akik 2020-ban már a 27. házassági évfordulójukat ünnepelték. Gyerekeikkel együtt a 2005-ben indult, és éveken át nagy sikerrel futott Győzike Show-ban ismerte meg őket az ország. 

Győzike felesége aztán saját jogán is nevet szerzett magának, amikor főzőtudásáról adott számot, és 2017 áprilisában megnyerte az RTL Klub A Konyhafőnök VIP című műsorát, amelynek a következő évben zsűritagja is lett. 

Gáspár Bea: Bea konyhája 2.

2018-ban a YouTube-csatornáján főzéssel foglalkozó videókkal, a Bea Konyhája nevű Facebook-oldalán pedig élő bejelentkezésekkel örvendeztette meg a követőit, akik vacsoráin személyesen is találkozhattak vele, 2019-ben pedig megjelent az első recepteskönyve, a Bea konyhája.

A könyv receptjei a Gáspár család kipróbált ételei, melyeket a szerző gyűjtött össze vendéglők szakácsaitól, barátoktól, A Konyhafőnök séfjétől, néniktől az utcában, rokonoktól, barátoktól, a cigány vajda feleségétől. Az ételleírások négy nagy fejezetbe illeszkednek, a szerző életútját követve a gyerekkorától napjainkig.

gaspar-bea
Fotó: BOOOK Kiadó/Kaszás Gergely

Nem kellett sokáig várni az új kötetre, Gáspár Bea 2020 októberében bemutatta a Bea konyhája 2-t. Előző könyvéből megtudhattuk, hogyan lett az egyszerű vidéki roma lányból országosan ismert, közszeretetnek örvendő Bea asszony, akitől receptjein keresztül elleshetjük életszeretetét, azt, hogy hogyan lehet az asztal örömeivel a családot összetartani.

Új könyvében is kedvenc receptjeit kínálja, természetesen Bea módra. Elsősorban a magyar konyha klasszikusait veszi sorra, és formálja át a tőle megszokott szenvedéllyel, és minden recept előtt elmesél egy, az ételhez kötődő személyes történetet is. A sertésraguleveshez például Gáspár Győző és egy szerelmük hajnalához kapcsolódó sztori tartozik. 

A cikk az ajánló után folytatódik

"A sertésraguleves kellemes, régi emlékeket idéz bennem. Amikor megismerkedtem a férjemmel, gyakran vitt a Karancs Szálló éttermébe - ma már jó 20 éve nem üzemel -, ahol gyakran volt sertésraguleves a menüben. Nekem annyira ízlett, hogy ha ez volt a napi ajánlat, mindig ezt kértem, és ha jó volt a második fogás, azt is szívesen megettem." 

bea-konyhaja2
Fotó: BOOOK Kiadó/Kaszás Gergely

Győzikének ez nagyon tetszett, úgy gondolta, választottja a napi menü választásával spórolni kíván, de a könyvből kiderül, nem ez volt Bea döntésének oka. 

"Győző nagyon örült, mert azt hitte, hogy én a pénztárcáját kímélem, azért eszem menüt. Ez nem így volt, csupán azért választottam azt, mert nagyon szerettem a ragulevest! Azóta is elég gyakran készítem, kéthetente biztosan az asztalunkra kerül" - írja könyvében Gáspár Bea.  

Gáspár Bea: Bea konyhája 2.
BOOOK Kiadó
4990 forint

Hagyomány és modern konyhatechnológia remekül megférnek a jól követhető ételleírásokban, mint ahogy a receptek közt is megtaláljuk a múltat idéző Gundel-palacsintát és a sült libamájat vagy a manapság oly kedvelt házi hamburgert. A három nagy fejezetben - levesek és előételek; főételek és saláták; édes és sós sütemények, kelt tészták - ott sorakozik a libatepertőtől a főzelékek, pörkölt húsok és grillételek javán át egészen a mákosguba-tortáig a házias ételek színe-java. 

Gáspár Virág 18 éves lett

Gáspár Virág mindössze kétéves volt, amikor elindult a Győzike Show. Sokan ma is úgy emlékeznek a kisebbik Gáspár lányra, mint toporzékoló, hisztis kislányra. Pedig Gáspár Győző és Bea kisebbik gyereke júliusban nagykorú lett, a 18. születésnapját nem is a családjával, hanem a szerelmével ünnepelte külföldön. Képes összeállításunkban megnézheted, hogy mennyit változott a Győzike Show gyerekszereplője az évek folyamán. 

Ezt is szeretjük