Ez a híres színésznő Ganxsta Zolee anyukája - 88 évesen is ámulatba ejtően néz ki
Ganxsta Zolee anyukáját a Szomszédokban is láthattad.

ganxsta-zolee-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha Ganxsta Zolee édesapját kell megnevezni, akkor a legtöbben azonnal rávágják Zana József színművész nevét, ám azt már sokkal kevesebben tudják, hogy anyukája is egy híres színésznő, aki nem más, mint Kassai Ilona.

Döglégy a szülei házasságkötése után egy évvel, 1966-ban látta meg a napvilágot. Édesanyja eredetileg Hiller Ilona néven született 1928-ban, a Kassai nevet pedig az első férjétől történt válása után azért tartotta meg, mert nem szerette, hogy eredeti nevét gyakran Hitlernek értették.

Kassai Ilona pályafutása 1949-ben kezdődött, egyik leghíresebb szerepe pedig Melinda volt a Bánk bánból. Egyedülálló tehetségéről mindent elárul, hogy az indulása után alig több mint tíz évvel Jászai Mari-díjat kapott, a Kossuth-díjat pedig 1963-ban vehette át. Sokáig a legfiatalabb Kossuth-díjas színésznő volt, mivel a díj átvételekor még nem volt 35 éves.

Kassai Ilona júliusban ünnepli majd 89. születésnapját, és ma is ámulatba ejtően néz ki, amiről a Ridikül című műsor nézői is meggyőződhettek a közelmúltban. Ganxsta Zolee anyukája nevéhez több mint 60 színpadi előadás fűződik, de a nézők a Szomszédokban is láthatták, hiszen ő alakította Terikét, a csemegést, aki Lenke néni kolléganője volt.

Ezt is szeretjük