Gálvölgyi János nem kellett a nagy filmeseknek - Végre elárulta, miért
Gálvölgyi Jánost számtalan tévés produkcióban láthattuk, a filmrendezők mégis mellőzték.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gálvölgyi János az egyik legismertebb színészünk, akit számtalan színházi darabban és tévés produkcióban láthatott a közönség, mozifilmekben viszont alig szerepelt - a Csinibaba jut az eszünkbe, esetleg a Kojak Budapesten vagy a Magyar vándor egyik mellékszerepe.

A 68 éves színművész a VIASAT3 Lakástalkshow című műsorának kedd esti adásában eloszlatta azt a tévhitet, miszerint a komikusok a való életben is mindig viccelődnek. Ő a magánéletben nem ontja a poénokat, a színpadon éli ki magát, ahol nem tűri a vicceskedést és a léhaságot.

- Én borzasztó kedves ember vagyok, de a színpadon nem: olyan értelemben, hogy nem tűröm meg, hogy körülöttem fegyelmezetlenség legyen. Ez kell ahhoz, hogy egy vígjáték elmenjen kétszázszor, háromszázszor, négyszázszor. Ha valaki fegyelmezetlen, akkor nem megy el addig, mert szétesik - mondta Lovász Lászlónak.

Az ország egyik legismertebb színésze, sok kollégája példaként tekint rá, a színpadon és a televíziós produkciókban is számtalan emlékezetes alakítás vagy műsor kötődik a nevéhez, mozifilmekben viszont csak nagyon ritkán láthatták a nézők.

- A televízió miatt nem voltam. Megmondták nekem, hogy én nagyon ismert vagyok. Azt meg egyébként Szabó István árulta el, hogy vannak arcok, akiket nem szeret a kamera. Ő mondta, hogy ha megnézed, a világ egyik legnagyobb színészét, Laurence Olivier-t nem szerette a kamera. Ő nem lett sikeres filmszínész. Túl a színészi képességeimen, föltehetőleg én is ilyen vagyok. Van ilyen - indokolta a műsorvezetőnek, miért nem hívták a filmrendezők.

Gálvölgyi János vágyott arra, hogy mozifilmekben is szerepeljen, de sértettség nincs benne. 

- Ha eljátszottam volna 40 darab film főszerepét abból a korszakból, nem ülnék itt, mert azt se tudnád, ki vagyok - összegezte röviden a véleményét.

Fotó: VIASAT3/Birtalan Zsolt

Tiszta apja - Nézd meg Gálvölgyi János ritkán látott lányát, Dorkát

Képes összeállításunkban megnézheted Gálvölgyi János lányait, akik nagyon hasonlítanak közkedvelt édesapjukra.

Ezt is szeretjük