Galambos Erzsi megbánta, hogy elvált harmadik férjétől: "Hülyeségen vesztünk össze"
Galambos Erzsi és Petrovics Emil 1963-tól 1984-ig voltak házasok, a zeneszerzővel a Petőfi Színházban találkoztak.

galambos-erzsi-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Galambos Erzsit az operettek csillagaként zárta szívébe a közönség. Eddigi pályafutása során a több mint 115 színházi darabon kívül, amelyekben játszott, számtalan játékfilmben és tévéfilmben is szerepelt.

Több színház is leszerződtette. Fiatal színésznőként a Miskolci Nemzeti Színház tagjaként kezdte, 1958 és 1962 között a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színházban előadásaiban játszott. Ezután került Budapestre a Petőfi Színházhoz. A teátrum nem csak karrierje szempontjából volt mérföldkő, a magánéletében is új fejezet nyitott.

Galambos Erzsi férje, Petrovics Emil

A Kossuth- és Jászai Mari-díjas művésznő háromszor ment férjhez. Először Nagy Attila színésznek mondta ki az igent, és másodjára is az egyik pályatársára, Perlaki Istvánra esett a választása. Harmadik férjét, a kétszeres Kossuth- és kétszeres Erkel Ferenc-díjas zeneszerzőt harmincesztendős korában ismerte meg.

Galambos Erzsi és Petrovics Emil 1972-ben budapesti lakásukban.
Galambos Erzsi és Petrovics Emil 1972-ben budapesti lakásukban.
Fotó: MTI/Keleti Éva

Amikor Galambos Erzsit felvették a Petőfi Színházhoz, Petrovics Emil volt az intézmény zeneigazgatója és karmestere. A Hét pofon című előadás hozta össze őket.

- A végén azt mondta nekem: "Maga milyen jól énekel”. Mire én azt válaszoltam: "Karmester úr, nekem ezt még soha senki nem mondta”. Így kezdődött a szerelmünk, a közös életünk - idézte fel kapcsolatuk kezdetét a Best magazinban.

A cikk az ajánló után folytatódik

Modern idők - Ősi viselkedés avagy az emberi természet alapjai

A Femina Klub novemberi vendége Csányi Vilmos etológus lesz, akivel többek között arról beszélgetnek Szily Nórával, az estek háziasszonyával, miért okoz ennyi feszültséget ősi, biológiai örökségünk a modern nyugati civilizációban.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2022. november 21. 18 óra
Helyszín: József Attila Színház

Promóció

Állítása szerint rengeteget köszönhet volt férjének. Megvolt a magához való esze, de a zeneszerző hatalmas tudást adott át neki az irodalomról, a művészetekről és a zenéről. 1963-ban házasodtak össze, kapcsolatukból egy lányuk született, Eszter 1972-ben. 

Galambos Erzsi két dolgot bánt meg életében: azt, hogy annak idején, amikor Várkonyi Zoltán a Vígszínházba hívta, nemet mondott neki, és azt, hogy 1982-ben, húsz év után elvált Petrovics Emiltől.

- Hülyeségen vesztünk össze, talán ha vártunk volna két napot, ha alszunk rá egyet, nem így történik. Utólag mind a ketten megbántuk. A válás után sokáig nem beszéltünk, de az unokánk születése után a legjobb barátok lettünk. Sajnos Emil 2011-ben tíz nap alatt ment el, de ránézek a lányunkra, és őt látom benne, így örökre itt maradt velünk.

50 éve házas magyar sztárok

Képes összeállításunkban olyan színművészeket mutatunk, akik több mint ötven éve élnek boldog házasságban. Gálvölgyi János, Balázs Péter vagy Baranyi László is ugyanazt az embert szeretik már fél évszázada.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük