A 80-as évek férfi modellje volt: Gajdos Tamás 63 évesen elképesztően sármos és sportos

Gajdos Tamás hatvan fölött is élvonalbeli sportoló, sorra nyeri a nemzetközi versenyeket.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Gajdos Tamás egyike az első magyar férfi modelleknek. Tanulmányai mellett jó pénzkeresési lehetőségnek tartotta a ’80-as években, hogy reklámfilmekben, divatbemutatókon szerepelt, számos fotója jelent meg különböző lapokban.

1993-ban a Szerencsekerék műsorvezetőjeként a televízió képernyőjét is meghódította, ahol azóta is láthatjuk. Volt a TV2 Tények című műsorának sportműsorvezetője, majd a Sport1 és a Hír TV munkatársa lett, autós magazint és a Futtában című futóműsort készítette. 2009-től az ATV Híradó egyik műsorvezetője.

Gajdos Tamás 60 fölött is sportos

Azt kevesen tudják róla, hogy 45 éve atletizál, 15-25 éves kora között versenysportoló volt, majd egy ideig nem állt rajthoz, de a kihagyás után újra fellobbant benne a bizonyítási vágy. Ebben pedig a kor nem akadályozza.

A Runner’s World őszi számának melléklete Futás 40 felett címmel jelent meg. A magazin számos profi, civil és ismert futót is bemutat, akik a fiatalabbakat megszégyenítő teljesítményt nyújtanak. Az egyikük Gajdos Tamás, aki 63 éves korában korosztályos élvonalbeli sportoló, sorra nyeri a nemzetközi versenyeket, miközben húsz évet is simán letagadhatna.  

A cikk az ajánló után folytatódik

A hírműsorvezető a szenior olimpiaként emlegetett World Master Gamesen 800 és 400 méteres távon, illetve duatlonon is aranyat szerzett. Nyert már bajnokságot triatlonban, futásíjászatban, kutyás futásban és az öttusa laser-run szakágában is - utóbbiban az elmúlt hónapban az Európa-bajnokságon két bronzérmet, a VB-n pedig egy ezüstöt szerzett.

gajdos-tamas-2021
Fotó: Runner’s World

- Az edzésekkel töltött idő közel ugyanannyi, mint korábban. Öt-hat napot sportolok egy héten, átlagosan 15-20 órát. Ez az idő futással, bringázással és úszással jön össze, de közel sem minden perce telik magas intenzitással. „Ami változott, hogy több időt fordítok futást kiegészítő és előkészítő tevékenységekre, illetve minden évben elvégeztetek egy sportorvosi vizsgálatot - mesélte a magazinnak.

A sportember szerint nagyon fontos, hogy aki idősebb korban vagy túlsúllyal vág bele a mozgásba, reális célokat tűzzön ki magának. Kezdje könnyű futással, úszással a sportot, majd amikor az ízületek bejáratódtak, fokozatosan lehet növelni a terhelést és a tempót. 

- Az például, hogy én többet biciklizem, mint futok, nem véletlen. Volt egy korábbi térdsérülésem és műtétem, amivel kapcsolatban azt a tanácsot kaptam, hogy egy ideig ne fussak. Ekkor került előtérbe a kerékpározás. A triatlont is azért szerettem meg, mert ideális a többféle mozgásforma miatt. Ezt a sportot versenyek nélkül is ajánlom minden idősebb korú sportolónak.

Pataki Ági 70 éves

Az 1951. szeptember 5-én született Pataki Ági volt az első magyar sztármodell, a hetvenes és nyolcvanas években ő uralta a hazai divatvilágot. Fabulon Áginak is nevezték, a márka reklámarca volt a ’70-es években, de olyan világmárkáké is, mint a L’Oreál, a Philip Morris vagy a Pepsi. Képes összeállításunkban láthatsz képeket Pataki Ágiról a hetvenes évekből, és megnézheted azt is, hogy néz ki napjainkban. 

Ezt is szeretjük