A legnépszerűbb magyar tévések egykor és most
A csinos képernyősök előnyükre változtak - a szemünk előtt váltak bájos kezdőkből profi tévésekké és dögös sztármamikká!

beauty and style
Top olvasott cikkek

A kilencvenes években még csak pályakezdők voltak, mára viszont a fél ország ismeri őket. A legnépszerűbb tévés szépségek gyakori vendégek az otthonokban, így a képernyőn keresztül akarva-akaratlanul is szemtanúi lettünk stílusváltásaiknak vagy éppen dögös sztármamivá válásuknak.

Láttuk őket kezdőként és profiként, képernyőn és civilben, nagy pocakkal és boldog anyaként. Úgy tűnik, a kezdeti bizonytalanságok után műsorvezetőink mostanra találtak rá saját stílusukra, sőt, az anyaság kifejezetten megszépítette őket!

A nosztalgia jegyében tekintsünk most kicsit vissza a kezdetekre, és nézzük meg, milyenek voltak egykor a legnépszerűbb tévések!

Jakupcsek Gabriella

A 47 éves újságíró-műsorvezetőt nem kell bemutatni a nézőknek, máig az egyik legkedveltebb tévés személyiség. Azt azonban kevesen tudják, hogy Jakupcsek Gabi eredetileg színésznek készült, de végül bölcsésznek állt. Újságírást tanult, majd 1990-től a Magyar Televíziónál dolgozott - mint szerkesztő-műsorvezető és kulturális rovatvezető. Kilenc év után ment át a kereskedelmi csatornához, ezzel párhuzamosan rádiózott is.

Mindig is jól álltak neki a színvonalas, beszélgetős magazinműsorok, mint a Napközi, a Reggeli vagy a Jakupcsek talkshow, ugyanakkor a Most vagy soha és a Multimilliomos című vetélkedők háziasszonyaként is egy országot ültetett a képernyő elé.

Jakupcsek Gabit hosszabb hajjal már el sem tudnánk képzelni

Magánéletében másfél éve nagy öröm érte: Máté Gábortól született két felnőtt fia mellé megérkezett a hőn áhított kislány, Emma Róza. A kicsi lány a műsorvezető és mostani párja, Kliegl Ádám operatőr első közös gyermeke. A tündéri jövevény fenekestül felforgatta Gabi életét - késői gyermekvállalásáért sok kritika érte, és a TV2-től is megvált -, de a család nagy örömmel fogadta a babát.

Mosolyát elnézve biztosak lehetünk benne, hogy az Emmával eltöltött babázós hónapok mindenért kárpótolták. Ráadásul a képernyőre is visszatérhetett, a Story Tv-n talkshow-t vezet Jakupcsek... mert érdekel címmel, de májustól a Story Tv4-re áttett Á la Carte-ban is számítanak rá.

Marsi Anikó

Elnézve a mostani fotókat, kétségünk sem lehet afelől, hogy a 35 éves Marsi Anikónak kifejezetten jól áll az anyaság. Arca komoly anyukaként sem vesztett semmit kislányos bájából, de az alakjára sem lehet panasza. Tett is érte: kínzó diéták helyett futással hozta magát újra formába.

A szolnoki születésű, csinos szőkeségre még a kilencvenes évek közepén figyelhettünk fel a Múzsa, az Ablak és a Kriminális című műsorokban, pályája ugyanis a Magyar Televíziónál indult, ahol három évig szerkesztő-riporterként dolgozott.

Marsi Anikó két baba után csinosabb, mint valaha

Később bekerült az akkor induló RTL Klub első műsorvezetői generációjába, így neve és arca sok néző számára a Fókusszal forrt össze.

Visszafogott nőiessége sok képernyő előtt ülő férfit megbűvölt, többek között a jóképű sportriportert, Palik Lászlót is, akivel Anikó immár öt éve él boldog házasságban. A tévés csupán rövidebb időre mondott búcsút a képernyőnek, először 2006-ban, első kisfia, Vilmos születésekor, majd a kistestvér, Vince tavalyi érkezésekor. A kétdiplomás sztármaminak nincs egyszerű dolga a két eleven fiúval, de szerencsére férjével megosztva végzik a lurkók körüli teendőket. Így a televíziózáshoz is visszatérhetett, idén tavasztól ismét csatlakozik a Fókusz és a Fókusz Plusz csapatához.

Holló Márta

A bájos, barna műsorvezető, Holló Márta arca a kereskedelmi tévézés kezdetétől ismerős a nézőknek, hiszen indulása óta aktív tagja az RTL Klub műsorvezető-szerkesztő csapatának.

A miskolci születésű tévés a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett műsorvezető-szerkesztő szakon, ahol olyan nagy elődöktől tanulhatta a szakmát, mint Vitray Tamás vagy Horváth Ádám. A Magyar Televíziónál kezdett, kedvelt műsora volt például az Úton Európa magazin. Az RTL-nél már a kezdeteknél a Fókusz alapító szerkesztői között szerepelt, de egy ideig híradózott is.

Holló Márta kezdőként és kisgyermekes anyaként napjainkban

A 34 éves bájos műsorvezető civilben büszke anyuka, üzletember férjével két tündéri gyerkőcöt nevelnek: a négyéves Tamást és a kétéves Grétát. Márta nagyon tudatos anyuka, nagy hangsúlyt helyez a kicsik nevelésére, meggyőződése, hogy a gyerekeket egyenrangú partnerként kell kezelni.

Elmondása szerint az anyasággal életében megváltozott a fontossági sorrend, hiszen most már a családi programok és a gyerekeivel töltött idő a legértékesebbek számára. A szimpatikus sztármamit tavaly nyár óta ismét kedvenc beszélgetős szerepkörében láthatjuk, a minden délután jelentkező Fél kettő című színes magazinban változatos témákat érint.

Erős Antónia

Nem sokan tudják úgy viselni a vagány, rövid frizurát, mint Erős Antónia. De ilyen tökéletes arcformával bátran kísérletezhetett, és meg is tette: láttuk már őt vörös démonként és fekete fürtökkel is a képernyőn. Az RTL Klub gyönyörű híradósa csak nemrég ült vissza ismét a hírolvasó székbe Szellő István mellé, másfél éves ikrei most már nélkülözni tudják a sztármamit.

Antónia a csatorna indulása óta híradózik, előtte Kaposváron és Pécsett dolgozott szerkesztő-riporterként. Kétszer is elnyerte a legnépszerűbb műsorvezetőnő díját, 2006-óta pedig az Egészség nagykövete.

Antónia új, nőiesebb stílussal tért vissza a képernyőre

Köztudott róla, hogy cukorbeteg, ezért is olyan fontos számára a diabétesz korai felismerését szorgalmazó kampány és az Egy Csepp Figyelem Alapítvánnyal végzett munkája.

A szimpatikus híradós bevallása szerint már hozzászokott a dupla munkához, de szerencsés is, mert Matyi és Szonja nagyon jó babák, valamint férje is sokat segít a kicsik körüli teendőkben. A szigetvári születésű, 39 éves műsorvezető a gyerekek mellett is aktívan sportol, és már csak egészsége miatt is odafigyel az étkezésre.

Várkonyi Andrea

A kétdiplomás, gyönyörű híradós egy véletlen szerencsének és persze talpraesettségének köszönheti tévés karrierjét. Várkonyi Andrea ugyanis a Szegedi Orvosi Egyetemen végzett, és másfél évig belgyógyász szakorvosként praktizált. Tanulmányai mellett vágott bele a tévézésbe, nem is tervezte, hogy huzamosabb ideig a pályán marad.

Ami azonban kalandnak indult, végül komoly karrierré nőtte ki magát. Andrea mára az egyik legkedveltebb képernyősök egyike lett. Nyolcévnyi szegedi tévézés után került a TV2 csatornájához, 2002 óta tartozik a Tények híradós csapatához. 

Várkonyi Andrea is sokkal nőiesebb lett, mióta egy kislány büszke anyukája

Bájos arcát nem csupán a nézők, a szerkesztők is megkedvelték, hiszen a két nagyszerű híradós, Máté Krisztina és Bárdos András távozása után Azurák Csabával párban megkapta a hírműsor vezetését. A szép műsorvezető négy éve a népszerű rádiós, Bochkor Gábor kedvese, boldogságuk közös gyermekük, Nóri születésével vált teljessé.

A 35 éves híradós sztármami hároméves kislánya már bölcsődébe jár, így Andreának is több ideje marad a sportra és az Érthetően Az Egészségért nevű alapítványban végzett jótékonysági munkájára.

Képek: rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence, europress.hu, lacaceleb.hu, pillanatok.uw.hu

Ezt is szeretjük