Fördős Zé a külseje miatt kapta furcsa becenevét: emiatt lett Zoltánból Zé
Fördős Zéről sokan azt gondolják, hogy csak A Konyhafőnök óta használja ezt a becenevet.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Fördős Zé mindössze ötéves volt, amikor beszippantotta a gasztronómia: édesapja és nagymamája mutatták meg neki, hogyan működik egy étterem konyhája. Az ott látottak annyira elvarázsolták, hogy ezen a vonalon tanult tovább: idegenforgalmi középiskolában érettségizett, majd vendéglátó szakmenedzser képesítést szerzett.

Öccsével 2012-ben indították hódító útjára a Szárnyas Ízvadász nevű blogot, ebből lett a ma nagy népszerűségnek örvendő Street Kitchen. Immár a tévénézők is jól ismerik, ő az egyedüli A Konyhafőnök zsűrijében, aki a kezdetektől, 2014-től szerepel a produkcióban.

Fördős Zé innen kapta a becenevét

Furcsa keresztneve hallatán sokan azt feltételezhetik róla, hogy az egyfajta művésznév, amit kizárólag a tévézés miatt vett fel, ám ez koránt sincs így. Tinédzserkorában ragadt rá ez a becenév.

fördős 1
Fotó: RTL II/NőComment!

- Az volt mindig is a nevem, hogy Fördős Zoltán, meg persze most is ez, de senki nem hív így. Már nem is nagyon figyelek oda arra, hogy „Zolikám, mizu?” - kezdte a NőComment! vendégeként.

Ő maga is sokszor szembesül azzal, hogy a rajongók azt hiszik, csak A Konyhafőnök miatt találta ki ezt a jól csengő megszólítást, pedig valójában nem is az ő fejéből pattant ki a Zé. Tinédzserként a barátai aggatták rá a külseje miatt.

- 19 éves koromban lekezdtem siklóernyőzni, és a haverjaim neveztek el Zének. Egy nagyon furcsa bukósisakom volt, amikor a tanfolyamot végeztem, ráadásul nagy puttonyt hordtam a hátamon. Akkor mondták nekem, hogy úgy nézek ki, mint Zé, a hangya. Így lettem Zé.

Fördős Zé édesapja

A Street Kitchen videóiban csak Fördős Zé és édesapja szerepelnek, de a családi összejöveteleken Zé édesanyja és húga tüsténkednek a konyhában, a karácsonyi menüt ugyanakkor mindig Lajos készíti el.

Ezt is szeretjük