Fodor Zsóka nem hitte, hogy megkapja Magdi anyus szerepét: a válogató nagyon rosszul ment
Fodor Zsóka mindent elrontott, amit lehetett, a szereplőválogatón.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor 1998. október 26-án elstartolt a Barátok közt, valószínűleg maguk a készítők sem gondolták volna, hogy az alkotás majdnem 23 esztendőn át lesz jelen a televízióban. 2020 novemberében jelentette be az RTL Klub, hogy a Mátyás király tér lakóinak történetét befejezik. A stáb 2021 áprilisában forgatta le az utolsó epizódokat, a finálé várhatóan nyár közepén kerül adásba.

Egy ilyen régóta futó széria esetében szinte borítékolható volt, hogy a lezárásra visszatérnek páran az alapszereplők közül. Ez így is lett. Sokak kedvenc karaktere, Magdi anyus is felbukkant pár extra rész erejéig, amelyekben a forgatókönyvírók azzal a gondolattal játszottak el, mi lett volna, ha a figura 12 évvel ezelőtt nem veszti életét egy balesetben.

Fodor Zsóka a Barátok közt szereplőválogatóján

Fodor Zsóka 11 éven át, 2009-ig alakította Vili bácsi feleségét. A szerepnek köszönhetően egy ország ismerte meg a nevét, ráadásul hála a mémgyároknak, a távozás után sem felejtettük el. Mai szemmel el sem tudnánk képzelni más alakításában az ikonikus figurát, pedig annak idején a színésznő nem hitte, hogy beválogatják, annyira rosszul szerepelt az első castingon.

magdi anyus vili bácsi
Fotó: RTL Klub/Barátok közt

- Elkéstem, pedig én arról vagyok híres, hogy mindenhová, még a fiatalkori randevúimra is, fél órával hamarabb mentem. Erről valahogy elkéstem. Majd jött egy hölgy, akit én állandóan "kisdrágámnak" hívtam, aztán kiderült, hogy ő a főrendezőnő - emlékezett vissza a Blikknek.

Ezek után a kezébe nyomtak egy lapot, amelyen a szövege volt. Arra kérték, hogy majd olvassa fel, amikor behívják. Ám ő inkább gyorsan megtanulta a sorokat, hogy azokat fejből tudja előadni a kamera előtt.

magdi
Fotó: RTL Klub/Fókusz

- Amikor bementem, mondta Pártos Gézának, a nagyon híres rendezőnek a lánya, hogy ő végszavaz nekem, majd arra kért, hogy olvassak. Erre én mondtam neki, hogy: "Drágám, csak nem képzeled, hogy én a homlokomat fogom mutatni a kamerának?! Én megtanultam! Légy szíves, drágám, Te csak végszavazz!" - mondtam a főrendezőnőnek, mint asszisztensnek.

56 éves, vidéki színművészként, akit akkor csak a békéscsabai és szegedi közönség ismert, az esélytelenek nyugalmával távozott a válogatóról. Már teljesen lemondott arról, hogy övé a szerep, amikor megcsörrent a telefonja. Kalamár Tamás producer volt a vonal másik végén, aki közölte vele: beválogatták. Ettől annyira meglepődött, hogy vissza kellett kérdeznie, biztosan jól hallotta-e, amit mondott.

Fodor Zsóka fiatalkori fotói

Fodor Zsókát az ország nagy része a Barátok közt Magdi anyusaként ismeri. Az azonban nem köztudott, hogy szépségversenyt nyert. Képes összeállításunkban mutatjuk, milyen gyönyörű volt fiatal színésznőként.

Ezt is szeretjük