Felejthetetlen diadal! Pápai Joci így iskolázta le az Eurovíziós Dalfesztivál versenyzőit
Pápai Joci negyedikként jutott tovább a szombati döntőbe.

papai-joci-eurovizios-dalfesztival-2017
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 62. Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében is 18 dalt hallgathattunk meg tegnap este. A szabályok értelmében a produkciók egyike ezúttal sem lehetett három percnél hosszabb, az előadóművészek közül pedig megint csak tízen jutottak tovább a szombati döntőbe.

Elsőként a szerb Tijana Bogićević lépett színpadra, aki Túl mélyen című dalát adta elő. Az Egyesült Államokban élő 35 éves énekesnő elegáns és dögös ruhájában dívaként hódított. Emelkedett előadását egyetlen táncos színesítette, a színpadkép pedig remek volt a kiváló látványeffektusoknak köszönhetően.

Az Ausztriát képviselő Nathan Trent is angol nyelven énekelte el Levegőn futás című fülbemászó slágerét, látványos és könnyed előadását pedig szintén ujjongva fogadta a közönség. Harmadikként a macedón Jana Burčeska következett, aki az egyik legfiatalabb versenyzője volt a tegnap esti elődöntőnek. A 23 éves énekesnő angolul nyűgözte le a nézőket Egyedül táncolok című pörgős dalával.

A közönséget elsőként a negyedikként fellépő máltai Claudia Faniellónak sikerült igazán megmozgatnia Kijevben, Lélegzetvisszafojtva című érzelemdús dalának érett és hiteles előadásába többször is belekiabáltak, végül hangos tapssal köszönték meg.

Ötödikként a Romániát képviselő Ilinca és Alex Florea lépett színpadra, akik Jódlizd el! című duettjükkel próbáltak szerencsét. Őket a holland O'G3NE nevű együttes követte, a három testvérekből álló énekesnőt tömörítő banda a Fények és árnyak című popszerzeményüket adták elő. A dalt édesanyjuk halála ihlette, megható előadásukkal pedig belopták magukat a közönség szívébe.

Pápai Joci előadása remekül sikerült.
Pápai Joci előadása remekül sikerült.
Fotó: Facebook/Eurovision Song Contest

A hazai nézők szíve ezt követően dobbant meg csak igazán, hiszen hetedikként Pápai Joci következett, aki a második elődöntőben elsőként énekelt az anyanyelvén. Origo című dalát kirobbanó örömmel fogadta a közönség, a magával ragadó összhatást a hegedűszó és a tánc mellett pedig csak tovább fokozták a színpadon váratlanul felcsapó tűzcsóvák.

A tatai énekest a dán Anja Nissen követte, a 21 éves szőkeség Ahol vagyok című popslágerét nyújtotta át a nézőknek. Jól felépített és hatásos előadásával erőteljes hatást gyakorolt a kijevi Nemzetközi Kiállítási Központban összegyűlt vendégekre. A kilencedik fellépő az Írországot képviselő Brendan Murray volt, a 20 éves fiatalember különleges hangszínével és melankolikus hangvételű Meghalok, hogy megpróbáljam című balladájával szintén elbűvölt mindenkit.

A San Marinóból érkezett Valentina Monetta és Jimmie Wilson lendületes diszkóduettje kellemes felüdülés volt az elődöntőt uraló popslágerek tengerében, Az éjszaka szelleme című produkciójukkal ugyanis pillanatok alatt megidézték a trapéznadrágok fénykorát. Őket a horvátok legnagyobb popcsillaga, Jacques Houdek követte, aki Barátom című angol nyelvű dalával fergeteges hangulatot varázsolt a színpadra.

Tizenkettedik előadóként a norvég JOWST következett, aki egy álarcot viselő DJ-vel kiegészülve Megragadni a pillanatot című dalával az elektronikus zene vizeire evezett. Utánuk a Svájcot képviselő Timebelle nevű háromtagú együttes foglalta el a színpadot, akik Apolló című dalukkal érkeztek az elődöntőbe.

Pápai Joci után másodikként és egyúttal utoljára a Fehéroroszországot képviselő Naviband nevű együttes vállalta be, hogy az anyanyelvükön előadott dallal próbálnak szerencsét, Az életem története címet viselő energikus produkciójuk pedig már csak ezért is kitűnt a többi előadás közül.

A tizenötödik előadó a Bulgáriából érkezett Kristian Kostov volt, aki 17 évesen a második elődöntő legfiatalabb versenyzőjeként tette próbára tehetségét. Előadása profin sikerült, Gyönyörű zűrzavar című dalát hibátlanul adta elő. Őt a litván Fusedmarc nevű formáció követte, akik A forradalom esője című dögös slágerük vörös színben pompázó előadásával szintén nem vallottak kudarcot.

eurovizios-dalfesztival-2017-2
Fotó: Facebook/Eurovision Song Contest

Utolsó előtti versenyzőként az Észtországból érkezett Koit Toome és Laura adták elő Verona című duettjüket, amellyel az Erasure együttes stílusát is sikerült megidézniük. Végezetül az izraeli Imri Ziv lépett színpadra, a 25 éves énekes Úgy érzem, élek című slágerével táncoltatta meg a közönséget.

A 18. előadás vége után elkezdődött a telefonos szavazás, majd miután a szakmai zsűri által kiosztott pontokat is összeszámolták, bejelentették a továbbjutó országokat. Az ukrán műsorvezetők Bulgária, Fehéroroszország, és Horvátország után jelentették be Pápai Joci továbbjutását, aki kétségkívül nagyon megérdemelte ezt a diadalt.

A további döntőbe jutott országok Dánia, Izrael, Románia, Norvégia, Hollandia és Ausztria lettek, amikor együtt szurkolhatunk Pápai Jocinak, aki minden bizonnyal ott is lenyűgöz majd mindenkit Origo című dalával.

Ezt is szeretjük