Ernyey Béla 38 évvel fiatalabb felesége bombázó bikiniben – Thaiföldön nyaraltak
Ernyey Béla bikinis fotókat is készített gyönyörű feleségéről.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ernyey Béla november végén ért haza feleségével, Balaton Dórával egy hónapos, ázsiai kulináris kalandtúrájukról. A 76 éves sztár szerint mindketten javíthatatlan Ázsia-mániásak, ezért nem véletlen, hogy idén már másodszor töltöttek el egy hónapot ezen a kontinensen.

- Én, aki nemcsak turistaként, hanem színészként is megéltem néhány váratlan, meghökkentő vagy éppen varázslatos helyzetet arrafelé - például egy, Szabó István által rendezett német tévéfilm többhetes forgatása alatt Balin is -, próbálom átadni Dórinak mindazt, amit sok éven át tapasztaltam a térségben. Szerencsére ő pontosan olyan nyitott sok, az európaiak által néha értetlenkedve vett keleti konyhakreációra, mint én, így együtt élvezhetjük a legkülönbözőbb ízeket és azt az ősi, szeretetteljes szolgálatot, ami az ázsiai emberekre annyira jellemző – ami valószínűleg a vallásukban, a buddhizmusban keresendő, amely a pozitív életszemléletet és a szolgálatot állítja a központba.

- Mi minden utunk előtt alaposan felkészülünk az adott országok konyháiból, de nagy segítségünkre van Mark Wiens is, egy hihetetlenül nyitott és nagyon vicces, thai származású amerikai blogger, akit néhány évvel ezelőtt a neten találtunk, és azóta is híven követünk. Dóri kedvence Thaiföldön a pad thai, ami egy sült tészta többféle verzióban, én inkább az indiai és az indonéz konyha rabja vagyok. Minden lenyűgöz, ami fahéjjal, kandírozott gyömbérrel, római köménnyel, kurkumával, tamarinddal vagy curryk és masalák sokaságával készül, és magam is szívesen főzök olyan fűszerekkel, amelyeket újonnan fedeztem fel valamelyik helyi étteremben.

Ernyey Béla és 38 évvel fiatalabb felesége keresi azokat a világ szinte elhagyatott, ahol órákat tudnak egyedül sétálni a fehér homokban és nem találkoznak turistákkal, de még helyiekkel is alig. A máskor külföldiektől nyüzsgő Phuketen is a magányt szerették, amelyben novemberben részük volt.

ernyey-bela-felesege5
Fotó: Ernyey Béla

- Egy majdnem hat kilométer hosszú partszakaszon, a Mai Khao Beachen laktunk a leghosszabban novemberben. Ez a földnyúlvány - bár néhány kiemelkedően magas színvonalú hotelnek is otthont ad - szinte teljesen üres, miután az átlagturisták megelégszenek azzal a rövid stranddal, ami a szállodájuk előtt található. Igazi haspókokhoz méltóan meghatározó élmény volt most is az a félnapos főzőiskola és az ott elfogyasztott saját készítésű, többfogásos menü, amit az első hotelünkben kaptunk ajándékba a menedzsmenttől. Az ott tanultakat karácsony előtti meghívásainkba is beiktatjuk, és alig várjuk, hogy elkápráztathassuk a vendégeinket.

Az ázsiai ételek nagy része nagyon bikinibarát, erről tanúskodnak Ernyey Béla feleségének bikinis fotói is, melyeket férje készített róla.

Ezt is szeretjük