Az Emergency House a 90-es évek menő együttese volt - Mi lett velük?

Mi történt Herbie-vel, Ducky-val és U-Kry-jal?

Emergency House tagjai 2018
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ha a ’90-es években voltál fiatal, bizonyára nem ismeretlen számodra az 1995-ben alakult Emergency House. Az együttes olyan dalokkal örvendeztette meg a közönséget, mint a Dübörög a ház vagy A party folytatódik. 

Puskás Peti The Biebers nevű zenekarával nemrégiben újragondolta az együttes talán legismertebb slágerét, melynek klipforgatására az Emergency House egyik alapító tagját, Herbie-t is meghívták, aki az RTL Klubnak nyilatkozott. 

Mi történt az Emergency House tagjaival?

A ’90-es évek népszerű együttese az évtized közepén került fel a hazai könnyűzenei élet palettájára. A csapat tagjai az Erika C. Táncstúdióban tanultak, indulásukat is Zoltán Erika segítette. Debütáló fellépésükre a Total Dance fesztiválon került sor, majd 1996-ban kiadták első albumukat Emergency House Party címmel, ezt még további három lemez követte. A Csúcs ez a party című daluk 1998-ban Az év videoklipje címet is elnyerte a Silver Voice gálán. Végül azonban hat év után, 2001-ben feloszlottak. Azóta egyszer sem álltak össze.

Az Emergency House a '90-es évek közepén.
Az Emergency House a '90-es évek közepén.

Elsőként, 1998-ban az algériai származású Zahír szállt ki a csapatból, ő egy időre haza is költözött Algériába. A négytagú együttes az ezt követő három évben trióként folytatta.

Ducky - Alszászi Tímea -, a csapat rapperlánya szintén elköltözött Magyarországról: Angliában él, és DJ-ként dolgozik. U-Kry - Udvarev Krisztina -, az együttes énekesnője pedig egy gyönyörű kislányt, az ötéves Hannát neveli. Emellett rendezvényterem-bérléssel, ruhakölcsönzéssel is foglalkozik, valamint a Die Nacht der Musicals koreográfusaként is bemutatkozott. Herbie jelenleg az Erica C. Dance Schoolban dolgozik oktatóként. A Dübörög a ház című daluk feldolgozásáról csak elismerően tud szólni. 

- Ha diszkóban meghallom a dalt, az is nagyon kellemes dolog, de ennél sokkal többet jelent, amikor valaki hozzányúl, és azt mondja, hogy ezt én szeretném feldolgozni. Megmaradt a Dübörög a ház refréndallama, de új körítést tettek mellé. Ez egy nagyon jó párosítás - mondta elismerően.

Herbie, az Emergency House egyik alapítótagja, ma.
Herbie, az Emergency House egyik alapítótagja, ma.
Fotó: RTL Klub

Mi lett a Hip Hop Boys-szal?

A '90-es évek másik népszerű együttese is érdekel? Kattints következő cikkünkre, és nézd meg, mi lett Levy T.-vel, Real Action-nel, illetve O. G. Duck-kal!

A 90-es években minden nő a Hip Hop Boyz szívtipróiért rajongott - Most így néznek ki

Nézegess képeket!

Elolvasom

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. Létezik ideális mennyiségű képernyőidő? Kétéves koráig ne is lásson okoseszközt a gyerek? Káros lehet a Mancs őrjárat? Mennyire egészségtelen alkalmazáson követni a gyerek lokációját? Hasznosak a szülőifelügyelet-alkalmazások? Melyek a dopamintúltengés jelei? Az online bullying kérdésköre: mi a különbség a vélemény, a kritika és a bántás közt? A Dilemma első évadának utolsó epizódjában többek között a fenti kérdésekre kereste a választ Mészégető Marcsi, a Hello Szülő főszerkesztője, Horváth Eszter, a Femina újságírója, valamint Pintér Ada műsorvezető.

Promóció

Ezt is szeretjük