Egri Kati színésznő 68 évesen költözött el a férjétől: 22 év után ezért mentek külön
Egri Kati és László 2004-ben négy év együttélés után házasodtak össze. A színésznő munkája miatt volt, hogy alig találkoztak.

egri-kati-cover
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egri Kati és két évvel idősebb nővére, Egri Márta színészcsaládba születtek. Édesapjuk a kiváló rendező és színművész, Egri István volt, édesanyjuk, Náray Teri ismert színésznőként dolgozott. 

A nővérek követték a szülői példát, a fiatalabbiknak nem kellett sokat várnia arra, hogy belopja magát a közönség szívébe: 1974-ben megkapta élete első filmszerepét az Illetlenekben, négy évvel később pedig az Abigél Bánki Annájaként ismerte meg a nevét az ország.

Egri Kati elköltözött a férjétől

A két színművész közt sosem volt féltékenység, nagyon jó testvérek voltak. A köztük lévő szövetség végigkísérte az életüket, közel a hetvenhez is mindenben támogatják egymást. Egri Márta akkor is ott volt húga mellett, amikor annak 68 évesen fenekestől fordult fel az élete.

Egri Kati (jobbra) 25 éves volt, amikor szerepet kapott az Abigélben.
Egri Kati (jobbra) 25 éves volt, amikor szerepet kapott az Abigélben.

- 22 évig voltunk együtt a férjemmel, de az utóbbi években már nem működött a kapcsolatunk. Márta, a nővérem, mint egy igazi testvér felajánlotta, hogy lakjak nála, amíg nem veszek lakást magamnak. Ő is lakott már nálam. Nálunk ez természetes: mindig egymás mellett állunk - árulta el a Jászai Mari-díjas művész a Hot! magazinnak.

A cikk az ajánló után folytatódik

A színésznő mögött mozgalmas évek állnak. Rengeteg vidéki és fővárosi színházban megfordult. Ő nem tartozik azon pályatársai közé, akik hosszú éveket töltöttek el egy-egy teátrumban, ahol nem érezte jól magát, onnan egyből eljött, de olyan is volt, hogy a magánélete miatt kellett váltania.

- Ezért jöttem el Zalaegerszegről, mert a férjemmel szinte nem is éltünk együtt. Amint egy házba kerültünk, kiderült, hogy nagyon mások vagyunk, két különböző ember.

Egri Kati nővére, a szintén színésznő Egri Márta 2015-ben az Aase-díj-átadón.
Egri Kati nővére, a szintén színésznő Egri Márta 2015-ben az Aase-díj-átadón.
Fotó: MTI/Kallos Bea

A gyermekvállalásról is őszintén vallott. Elárulta, mindig is vágyott az anyaságra, ám az nem adatott meg számára. Nővére gyermekeit és unokáit viszont a sajátjaként imádja.

- Nagyon szerettem volna gyereket én is, de az akkori párom nem akarta. Kétszer is elvetéltem. Az orvosok azt mondták, fizikailag semmi bajom, de úgy látszik, a lelki dolgok befolyásoltak.

Az Abigél szereplői akkor és most

Piros Ildikó azt vallja, karácsony Abigél nélkül nem létezik. Bár a Kossuth- és Jászai Mari-díjas színésznő 1966 óta tartó pályafutása során számtalan filmben, sorozatban és színházi darabban szerepelt, a Szabó Magda regényén alapuló alkotás különleges helyet foglal el a szívében. A négyrészes sorozat szereplői közül jó páran ismert színészekké váltak, akik a mai napig láthatók a képernyőn. Összeállításunkban mutatjuk, mennyit változtak a szereplők az elmúlt 43 évben.

Cover-fotó: MTI/Zih Zsolt

Ezt is szeretjük